Grūtību dēļ ar individuālo aizsardzības līdzekļu iepirkumiem var nonākt pie to kārtējā deficīta, pauž RAKUS valdes loceklis (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maskas
Sejas maskas Foto: Unsplash

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) mediķiem individuālie aizsardzības līdzekļi ir pieejami ar rezervi mēnesim, bet, ņemot vērā grūtības ar iepirkumiem, kārtējo reizi var rasties to deficīts, izriet no RAKUS valdes locekļa, Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītāja Alekseja Višņakova šodien paustā Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē.

Višņakovs norādīja, ka, vai nu slimnīca ir saņēmusi atteikumus par individuālo aizsardzības līdzekļu piegādi vai arī potenciālie piegādātāji tos piedāvā par neadekvātām cenām. Pašlaik RAKUS individuālie aizsardzības līdzekļi ir ar rezervi uz mēnesi, izņemot vienreiz lietojamos cimdus, līdz ar to slimnīca var nonākt kārtējā deficītā, norādīja Višņakovs.

Viņš skaidroja, ka arī uz novembrī gaidāmo "lielo iepirkumu" piegādātāji nepiesakoties, jo rēķinās, ka nespēs piegādāt to, kas tiek prasīts. RAKUS valdes loceklis reizē norādīja, ka valsts līmeņa iepirkums ir "liela cerība" slimnīcai, lai varētu saņemt nepieciešamos individuālos aizsardzības līdzekļus.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī atklāti 136 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Līdz šim saslimšana ar Covid-19 Latvijā apstiprināta 4893 personām.

Aizvadītajā diennaktī mirušas trīs personas ar apstiprinātu inficēšanos ar Covid-19 vecumā no 60 līdz 70 gadiem. Līdz šim mirušas 63 personas, kam bija apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Pagājušajā diennaktī veikti 5093 Covid-19 izmeklējumi, līdz ar to pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir nokrities līdz 2,67%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu