VM plāno šonedēļ izsūtīt vienotas vadlīnijas slimnīcām Covid-19 pacientu uzņemšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Veselības ministrija (VM) plāno šonedēļ, visticamāk, ceturtdien, 29.oktobrī, izsūtīt vienotas vadlīnijas slimnīcām Covid-19 pacientu uzņemšanai, šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē informēja VM pārstāve Sanita Janka.

Atbildot uz komisijas priekšsēdētāja Andra Skrides (AP) jautājumu, VM pārstāve skaidroja, ka šajā lietā tika uzrunāti Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) mediķi ar lūgumu izstrādāt vadlīniju projektu, ko darīt citām slimnīcām. Tas tika lūgts RAKUS, jo tieši šajā slimnīcā ārstējas liela daļa Covid-19 pacientu.

Vadlīniju izstrādē plānots uzklausīt arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ekspertus.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī atklāti 136 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.  Līdz šim saslimšana ar Covid-19 Latvijā apstiprināta 4893 personām.

Aizvadītajā diennaktī mirušas trīs personas ar apstiprinātu inficēšanos ar Covid-19 vecumā no 60 līdz 70 gadiem. Līdz šim mirušas 63 personas, kam bija apstiprināta saslimšana ar Covid-19. 

Pagājušajā diennaktī veikti 5093 Covid-19 izmeklējumi, līdz ar to pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir nokrities līdz 2,67%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu