Ietaupītie 46 miljoni eiro tiks novirzīti Covid-19 krīzes mazināšanai un neparedzētajiem gadījumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Finanšu ministrijas ēka
Finanšu ministrijas ēka Foto: Ieva Makare / LETA

No šī gada budžetā piešķirtajiem līdzekļiem ministrijas ieekonomējušas 46 miljonus eiro, kas tiks novirzīti Covid-19 krīzes mazināšanai un neparedzētiem gadījumiem, otrdien lēma valdība.

Kā liecina Finanšu ministrijas (FM), izskatīšanai valdībā iesniegtais ziņojums par prognozēto līdzekļu neapguvi un ekonomiju izdevumiem no dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem valsts budžeta programmās un apakšprogrammās 2020.gadā, ministrijas tika aicinātas izvērtēt iespējamo budžeta līdzekļu ekonomiju. Kopumā ministrijas ieekonomējušas 46 miljonus eiro, no kuriem 19 683 356 eiro tiks novirzīti budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", bet 26 262 884 eiro tiks atstāti ministrijās, ar mērķi šos līdzekļus novirzīt Covid-19 radītās krīzes mazināšanai.

FM norādīja, ka ministrijas savos šī gada budžetos lielākoties ieekonomējušas saistībā ar atceltiem komandējumiem un darba braucieniem, atceltiem plānotiem klātienes pasākumiem, transporta izdevumu un degvielas izdevumu samazinājumu saistībā ar iestāžu mazāk klātienes pārbaužu veikšanu, kā arī degvielas cenas pazemināšanos.

Ekonomija radusies arī no izdevumu samazinājuma par komunālajiem izdevumiem, publisko pasākumu atcelšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu