FOTO ⟩ Aizvadīta "Latvijas Modes gada balvas" pasniegšanas ceremonija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas modes gada balvas ceremonija 2020
Foto: Latvijas modes gada balvas ceremonija 2020 Foto: Jānis Škapars/TVNET

27. oktobrī Rīgā, digitālās mākslas centrā "Digital Art House", notika 15. jubilejas Latvijas Modes gada balvas pasniegšanas ceremonija, kurā tiks pasniegtas balvas par paveikto 2019. gadā. 

Katru gadu izcilākie modes industrijas eksperti Latvijā sacenšas par labākā titulu savā profesionālajā jomā.  Projekta retrospekcija aptver plašu nomināciju loku: sākot ar laicīgām nominācijām, piemēram, "Gada stilīgākais mūzikas izpildītājs", beidzot ar nišas un profesionālām nominācijām, piemēram, "Ieguldījums modes industrijas attīstībā'.

2006. gads bija Latvijas modes gada balvas debijas gads. Kopš tā laika ik gadu tiek apbalvoti spēcīgākie Latvijas modes industrijas profesionāļi. Gada balvas mērķis ir popularizēt vietējo modes profesionāļu darbus un sasniegumus, izveidot sadarbību starp dažādu radošo jomu pārstāvjiem un attīstīt modes industriju Latvijā. Projekta organizators – Baltijas modes federācija – piebilst, ka ar tik vērienīgu nozares pasākumu Rīgas tēls iegūst Baltijas modes galvaspilsētas aprises.

"Jebkuras industrijas, taču īpaši radošo industriju speciālistiem, ir būtiski saņemt kompetentu sava darba novērtējumu, argumentētu atgriezenisko saiti, lai nepieciešamības gadījumā pielāgotu savu attīstības vektoru vai gluži otrādi – lai pārliecinātos par tā virziena precizitāti, lai nostiprinātu savas pozīcijas vienā vai otrā variantā. Tādējādi balva ir sava veida virzītājspēks, kas motivē nestandarta risinājumus, drosmīgu starptautisku sadarbību. 14 gadu laikā ir redzēti daudzi projekti, vairāki no tiem tikuši augstu novērtēti arī ārpus Latvijas robežām. Mēs sekojam pasaules tendencēm, un ik gadu nominācijas atbilstoši pielāgojam vietējam tirgum," stāsta Elena Strahova, Baltijas modes federācijas prezidente.

Rīgas modes nedēļas pirmajā atklāšanas dienā, 27. oktobrī, tika apbalvoti laureāti 13 nominācijās.

Foto: Latvijas modes gada balvas ceremonija 2020

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu