Pusaudži nozog "CityBee" koplietošanas auto un pa Rīgu bēg no policijas. Draud cietumsods līdz pat 10 gadiem (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunieši nozaguši "CityBee" koplietošanas auto, taču šoreiz pabraukāšanās beigsies ar nopietnākām sekām par naudas sodu – par pārkāpumu draud līdz 10 gadiem ilgs cietumsods, vēsta raidījums "Degpunktā".

Brīvdienas vakarpusē vairākas policijas ekipāžas saņēmušas izsaukumu uz Iļģuciemu, kur "CityBee" mašīnu zilā krāsā vadījušas nepilngadīgas personas.

Saņemta informācija no uzņēmuma, ka viņu mašīna nesankcionēti sākusi kustību, veic agresīvus manevrus, iespējams, ir zagta un tajā atrodas nepilngadīgas personas.

Pateicoties uzņēmuma sniegtajām norādēm par to, kur pārvietojas automobilis, likumsargiem ātri vien izdevies to panākt, taču jaunieši, jau iztālēm pamanot policijas busiņus, metušies bēgt. Dažiem paveicies vairāk, bet dažiem, tomēr nav izdevies aizlaisties.

Kopumā automašīnā sēdējuši vairāki nepilngadīgie un policisti tiem dzinušies pakaļ. Kad jauniešus beidzot izdevās apturēt un noskaidrot, kādēļ bēguši, atbilde bija – bailes.

Tā kā uz notikuma vietu bija nosūtītas vairākas policijas ekipāžas, kārtībsargi tuvējās ielās sastapušies un pārbaudījuši 13 jauniešus, no kuriem, vismaz daļa, visticamāk, bija kā saistīti ar notikušo, vai pat bija atradušies meklētajā automašīnā. Jāteic, ka dažiem, pēc šīs sarunas, mājās nācās doties policistu pavadībā.

Rezultātā tiks uzsākti četri administratīvā pārkāpuma procesi par nepilngadīgo personu, kuras nav sasniegušas 16 gadu vecumu, atrašanos uz ielas pēc plkst. 22 bez vecāku vai personu, kas viņus aizstāj pavadības, kā arī uzsāktas divas pārbaudes lietas par diviem nepilngadīgajiem, kuri vēl nebija uzsākuši 14 gadu vecumu, kad iestājas administratīvā atbildība.

Taču, pašvaldības policistu ierosinātās lietas ir tikai maza daļa no šī vakara veikuma sekām. Kā "Degpunktā" noskaidroja Valsts policijā, papildus ceļu policistu fiksētajiem pārkāpumiem, par šo braucienu jau ir ierosināts kriminālprocess, jo, kā izrādās, šajā gadījumā, jaunieši pie "CityBee" nomas auto nav tikuši ar viltu jeb, izmantojot citu personu datus kā citkārt, bet gan to nozaguši.

Pagaidām vēl precīzi nenoskaidrotos apstākļos auto atslēgas nonākušas šofera rīcība un brauciens ar spēkratu nav reģistrēts nomas sistēmā. Šobrīd turpinās incidenta izmeklēšana, taču, ja izdosies pierādīt, ka auto nozagts, vaininiekam draud līdz pat desmit gadiem aiz restēm.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu