Nurmagomedovs būs atpakaļ? Treneris skaidro cīkstoņa lēmumu par karjeras noslēgšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: EPA/Scanpix

UFC superzvaigzne aizvadītās nedēļas nogalē paziņoja par karjeras noslēgšanu. Savas domas par cīkstoņa lēmumu sarunā ar "SunSport" atklājis sportista treneris Haviers Mendess.

Nurmagomedovs pēc savas otrā raunda uzvaras pār Džastinu Geiči oktagona vidū izplūda nespēja valdīt emocijas un pēcāk intervijā ar Džonu Aniku paziņoja par karjeras noslēgšanu. Cīkstonis atklāja, ka mātei apsolījis bez tēva oktagonā vairs neatgriezties.

Tagad savas domas par notikušo ir atklājis arī Nurmagomedova treneris Haviers Mendess, kurš gan, šķiet, nav līdz galam pārliecināts, ka šī bija zvaigžņotā cīkstoņa pēdējā cīņa.

"Paskatieties uz viņa emocijām, viņš bija izplūdis asarās un nespēja tās kontrolēt. Es par šo lēmumu neko nezināju, līdzīgi kā visi citi. Bet, ziniet, tēva nāves nasta viņam bija patiešām smaga. Viņš pateica to, ko pateica, bet atcerēsimies, cik ļoti emocionāls Habibs tajā brīdī bija," sacīja pieredzējušais speciālists. 

Mendess arī norādīja, ka šis nav jautājums, ko viņš grasās ar Nurmagomedovu apspries, jo viņa pienākums esot viņu mīlēt un sagatavot cīņām, nevis pārliecināt par atgriešanos oktagonā: "Ja viņš patiesi ir beidzis karjeru, es neteikšu: "Vai tu esi pārliecināts?""

Tomēr treneris uzskata, ka ar mātes svētību Nurmagomedovs varētu atgriezties oktagonā, lai karjeru noslēgtu ar 30-0 bilanci, kas bija viņa tēva sapnis.

Tāpat Mendess atklāja, ka cīkstonis līdz šim ir izslēdzis ideju par karjeras beigšanu: "Manā klātbūtnē Habibs allaž teica: "Kāpēc jūs runājat par karjeras beigšanu?" Man ir 32 gadi." Līdz ar to nākas uzdot jautājumu - kā viņš pēkšņi, no zila gaisa paziņo par karjeras beigšanu? Es jums pateikšu - tās bija emocijas."

"Es neko citu neteikšu, kā tikai to, ka tas bija emociju vadīts lēmums," nobeigumā par sava cīkstoņa paziņojumu sacīja Mendess.

Nurmagomedovs savas karjeras laikā izcīnīja 29 uzvaras tikpat cīņās. UFC ietvaros dagestānietis tika pie 13 panākumiem.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu