Vācijā reģistrēts rekordliels jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Vācijā 24 stundu laikā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 16 774 cilvēkiem, kas ir lielākais diennaktī inficēto skaits kopš pandēmijas sākuma, ceturtdien paziņojis Roberta Koha institūts.

Trešdien Vācijā tika reģistrēti 14 964 jauni Covid-19 gadījumi.

Aizvadīto 24 stundu laikā miruši 89 Covid-19 pacienti, ziņo Roberta Koha institūts.

Vācijā kopumā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 481 013 cilvēkiem, no kuriem 10 272 ir miruši.

Vācijas centrālā valdība un federālo štatu valdības trešdien vienojās par ierobežojumu pastiprināšanu novembrī, lai apturētu straujo koronavīrusa izplatīšanos.

No pirmdienas visā valstī tiks slēgtas kultūras iestādes un atpūtas vietas, kā arī restorāni, bāri, sporta klubi, peldbaseini, kosmētikas kabineti, masāžas saloni un tetovēšanas studijas.

Publiskās vietās būs atļauts pulcēties vienkopus tikai divu mājsaimniecību locekļiem, bet ne vairāk kā desmit cilvēkiem.

Taču skolas un bērnudārzi turpinās darbu un atļauti būs arī profesionālā sporta pasākumi, bet bez skatītājiem.

"Mums jārīkojas tagad," trešdien paziņoja Vācijas kanclere Angela Merkele. "Mūsu veselības sistēma pašreiz vēl var tikt galā ar izaicinājumu, bet ar šo inficēšanās ātrumu tā pāris nedēļu laikā sasniegs savu iespēju robežas."

Viņa piebilda, ka aptuveni 75% inficēšanās gadījumu vairs nav iespējams izsekot inficēšanās cēloni, tādēļ arī grūti noteikt, kuriem ierobežojumiem būtu vislielākā ietekme.

Novembra ierobežojumu mērķis ir samazināt jaunā koronavīrusa izplatīšanās tempus pirms Ziemassvētkiem, lai ģimenes varētu šos svētkus svinēt kopā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu