FOTO ⟩ Viens no 10 dabas brīnumiem! Ziemassvētku salā ap 50 miljoniem krabju migrē uz okeānu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Tiklīdz Ziemassvētku salā nolīst pirmās slapjās sezonas lietavas, sākas lielākā dzīvnieku migrācija pasaulē. Austrālijas teritorijā, uz dienvidiem no Indonēzijas, miljoniem endēmisko sarkano krabju ("Gecarcoidea natalis") rāpjas laukā no džungļiem, noklājot gājēju celiņus un ielas pa ceļam uz piekrasti, kur viņi pārojas un nārsto, vēstī medijs "Vice".

Krabju migrēšana tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem dabas brīnumiem uz Zemes. Šajā laikā Ziemassvētku sala kļūst par haosu - tiek slēgti ceļi un pieplūst tūristi, kas grib savām acīm ieraudzīt šo dabas brīnumu. Bet pēc kāda laika krabji atgriežas mežā, pazūdot tikpat pēkšņi, cik uzradās.

Foto: Reuters/ScanPix

Krabji neizdala nekādu aromātu un ir visai klusas radības, taču, kad to kopā ir vairāki miljoni, tad tik nepamanāmi viņi vis vairs nav.

"Jūs domājat, ka krabji ir diezgan klusi, bet, kad jūs dzirdat miljoniem no tiem ejam kopā pa džungļiem, noteikti var dzirdēt čaukstošu skaņu no visām šīm mazajām kājām," medijam "Vice" pastāstīja dabas fotogrāfs Kriss Brejs.

"Un, kad viņi ietriecas vienā no šiem mazajiem mākslīgajiem plastmasas brezenta žogiem un viņi visi berzējas pret šīs žoga malu, tā ir diezgan skaļa skaņa. Un tad, kad viņi kāpj pāri metāla krabju tiltam... Visas šīs spīles skrāpējas gar metāla virsmu."

Foto: Reuters/ScanPix

Uz salas vairāk nekā puse teritorijas ir nacionālais parks, un tur ir tikai džungļi. Krabji parasti apēd katru lapu, kas nokrīt uz zemes, un katru nezāli, kas sāk augt. "Zeme džungļos šeit ir patiešām neparasta ar to, ka tā ir kopta, tāpēc te ir visi šie apbrīnojamie koki un brūna augsne."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu