Rīgā kāds Covid-19 pacients bijis stacionēts kopumā 65 dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā kāds Covid-19 pacients bijis stacionēts kopumā 65 dienas, preses konferencē atklāja ārstniecības iestādes valdes loceklis Aleksejs Višņakovs.

Pēc viņa paustā, dati par slimnīcā ievietoto Covid-19 pacientu stacionārā pavadīto laiku ir ļoti atšķirīgi, jo, tajā pašā laikā, tā arī var būt viena diena.

Tomēr, kā norādīja Višņakovs, pie vidēji smagas slimības gaitas pacienti stacionārā pavada aptuveni līdz divām nedēļām.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī slimnīcās ievietoti kopumā 35 Covid-19 pacienti, bet kopumā stacionāros atrodas 197 sasirgušie, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

No visiem stacionētajiem pacientiem 189 ir ar vidēju slimības gaitu, savukārt astoņi - ar smagu.

Pagājušajā diennaktī no stacionāra izrakstīti 18 pacienti, savukārt kopumā līdz šim no stacionāra izrakstīti 383 pacienti.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī, tāpat kā otrdien, Latvijā atklāts 251 saslimšanas ar Covid-19 gadījums, tomēr trešdien viens sasirgušais miris, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Mirušais pacients bijis vecuma grupā no 80 līdz 90 gadiem. Līdz šim mirušas 64 personas, kam bija apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Aizvadītajā diennaktī valstī veikti kopumā 5105 Covid-19 testi, savukārt pozitīvo testu īpatsvars bijis 4,9%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu