FOTO ⟩ Parūpējies par savu mīluli gada tumšākajā laikā! Aksesuāri tava četrkājainā drauga drošībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Juris Lisovs/TVNET

Cilvēkiem diennakts tumšajā laikā atstarotāja nēsāšana ir obligāta. Tas, ka suņiem šāds regulējums vēl nav ierakstīts likumā, nenozīmē to, ka mums nevajadzētu domāt par savu mīluļu drošību. Kādi atstarojošie aksesuāri ir pieejami mūsu četrkājainajiem draugiem, portālam "Apollo" pastāstīja un parādīja "PetCity" kinoloģe Jūlija Elsa ar pūkaino sabiedroto Bartolomeo.

Mīlulim nepieciešams atstarotājs to pašu iemeslu dēļ, kādēļ tas ir nepieciešams cilvēkam. Sunim ir jābūt redzamam, it īpaši slikti apgaismotās vietās. Atstarotājs vai gaismu izstarojošs aksesuārs nodrošinās, ka ķepaini pamanīs gan autovadītāji un riteņbraucēji, gan arī apkārtējie un, galvenokārt, pats saimnieks.

Foto: Juris Lisovs/TVNET

Vislielākais risks ir pašam saimniekam pazaudēt suni tumsā. Daudzi saimnieki dodas pastaigāties ar suņiem teritorijās, kur tie drīkst iet bez pavadas - ja suns tumsā aizbēg, to vairs nav iespējams atrast.

Kinoloģe ir pārliecināta, ka atbilstošos aksesuārus var atrast ikviens, neatkarīgi no finansiālās rocības, gaumes un suņa šķirnes, un dzīvesveida. "PetCity" atstarojošo aksesuāru un gaismekļu klāsts ir ļoti plašs.

Tāpat Jūlija Elsa norāda, ka "ļoti daudzas veikalā nopērkamās siksniņas un pavadiņas ir jau aprīkotas ar atstarojošiem elementiem".

Kinoloģe dalās savu klientu pieredzē, kas atzinīgi vērtē jau iestrādātos atstarojošos elementus siksniņās un pavadās, sakot, ka gan "Hurtta", gan "Rukka" zīmola siksniņas tumsā ir ļoti labi redzamas, taču ja ir paredzēta garāka pastaiga slikti apgaismotās vietās, tad vislabāk ir suni vēl papildus aprīkot ar kādu gaismekli.

Portāls "Apollo" piedāvā aplūkot dažādus variantus, kādus izvēlēties savam mīlulim gada drūmākajā sezonā

Krūšu siksna ar atsevišķi pievienojamu lampiņu.
Krūšu siksna ar atsevišķi pievienojamu lampiņu. Foto: Juris Lisovs/TVNET
Krūšu siksna ar iestrādātiem gaismas slēdžiem.
Krūšu siksna ar iestrādātiem gaismas slēdžiem. Foto: Juris Lisovs/TVNET

Saimnieku vidū pēdējā laikā ir populāri izvēlēties saviem mīluļiem krūšu siksniņas, tās "PetCity" klāstā ir daudz un dažādās variācijās. Visas siksniņas ir ar jau iestrādātiem atstarojošiem elementiem, bet ir arī tādas, kam var pievienot klāt papildus gaismekļus.

Eksperte uzsver, ka suņu saimniekiem ir rūpīgi jāizvēlas mīlulim atbilstoši "iemaukti", kas dzīvniekam ir komfortabli.

Atstarojošā veste.
Atstarojošā veste. Foto: Juris Lisovs/TVNET

"PetCity" tāpat ir pieejamas gaismu atstarojošās vestes, kas sunim ir viegli uzvelkamas un labi pamanāmas. Vestes ir dažādās neona krāsās. Šis variants ir ļoti labs aktīvākiem suņiem, kuri daudz un tālu mēdz aizskriet - veste pa ceļam nepazudīs, kā tas var būt ar pie siksniņas piekaramu spīdekli, kas ātri mēdz aizķerties, nokrist un pazust, pauž Elsa.

Siksniņas ar iestrādātu LED gaismu.
Siksniņas ar iestrādātu LED gaismu. Foto: Juris Lisovs/TVNET

Viens no kinoloģes favorītiem no tumšajam laikam paredzētajiem aksesuāriem ir siksniņas un pavadiņas ar jau iestrādātu "LED gaismu". Tās var ērti uzlādēt, pieslēdzot ar USB lādētāju pie elektrības. Jūlija uzsver, ka arī gaisma, kas atspīd no šīm siksniņām ir labi pamanāma, bet nekādi nevarētu traucēt sunim.

"Ir silikona siksniņas, kurās ir ļoti spožas gaismas diodes. Siksniņai ir vairāki režīmi, tā var mirguļot straujāk vai lēnāk. Protams, suns uzreiz ir ļoti labi redzams, bet iedomājamies sevi suņa vietā, ka apkārt viņa purniņam spīd vai mirgo tik spilgta neona gaisma," uzsver kinoloģe.

Elsa dalās arī savas klientes pieredzē, kura savam sunim ir iegādājusies šādu siksniņu: ļoti ērti lādējama, deg visai ilgi un varot suni pamanīt pat no tāluma.

Gaismu atstarojošs lakatiņš.
Gaismu atstarojošs lakatiņš. Foto: Juris Lisovs/TVNET

Gaismu atstarojošie lakatiņi "PetCity" ir pieejami dažādās krāsās un izmēros. Tie mīluļiem kalpo līdzīgi kā cilvēkiem atstarotāji. Ērti uzliekams un netraucē suņa rotaļas svaigā gaisā.

Silikona siksniņa ar gaismas diodēm.
Silikona siksniņa ar gaismas diodēm. Foto: Juris Lisovs/TVNET

Silikona siksniņas ar diodēm ir ļoti iecienītas saimnieku vidū, jo šie aksesuāri ir ļoti spoži, taču, kā jau augstāk minēts, vērts padomāt, vai mīlulim netraucēs spožās gaismas areāls ap viņa purniņu.

Eksperte uzsver, ka šis var būt labs variants garspalvainiem suņiem, jo mazs gaismas kuloniņš pie kakla siksnas pazūd pūkā un nav tik labi saskatāms.

Pie siksnas pieliekama lampiņa.
Pie siksnas pieliekama lampiņa. Foto: Juris Lisovs/TVNET
Pie siksniņas piekarama lampiņa.
Pie siksniņas piekarama lampiņa. Foto: Juris Lisovs/TVNET

Saimnieku un mīluļu pastaigu paradumi ir dažādi - ir suņi, kam vajag izskrieties stundām ilgi, un ir suņi, kam pietiek ar neilgu pastaigu saimniekam pie sāniem svaigā dabā. Ja suns ir mierīgs pēc dabas un nav tendēts uz aizblandīšanos, tad pilnīgi pietiek ar gaismekļa pievienošanu pie siksniņas.

Jūlija Elsa piebilst, ka katra suņa saimniekam ir nepieciešams atrast viņa mīlulim komfortablāko risinājumu - spīdošu kulonu, atstarotāju, kakla siksnu vai vesti. Pats galvenais - dzīvniekam ir jābūt pamanāmam un līdz ar to - pasargātam.

Foto: Neaizmirsti parūpēties, lai Tavs ķepainis būtu redzams gada tumšajā laikā!

 Raksts tapis sadarbībā ar "PetCity".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu