Visi viņu meklē. Starptautiskā meklēšanā izsludināta Krievijas pilsone, kura vairākus gadus Igaunijā lielos apmēros tirgoja narkotikas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Politsei

Igaunijas policija sadarbojoties ar Eiropas Policijas biroju "Europol" starptautiskajā meklēšanā izsludinājusi 36 gadus veco Krievijas pilsoni Natāliju Kotļarovu, vēsta laikraksts "Postimees".

Saskaņā ar 2019. gada 25. februāra tiesas spriedumu - Kotļarova tiek apsūdzēta nelegālā narkotisko un psihotropo vielu apritē lielos apmēros. Tā rezultātā viņa guvusi lielu materiālo labumu un par šādiem pārkāpumiem viņai tika piespriests 14 gadu cietumsods.

Par līdzīgiem pārkāpumiem sieviete jau iepriekš bija nonākusi cietumā. Viņa aiz restēm atradās no 2014. gada 19. jūnija līdz tā paša gada 18. decembrim.

Policija konfiscēja vairāk nekā 1400 eiro lielu naudas summu, kas tika iegūta nelegālā veidā. Tāpat konfiscēti tika arī trīs dzīvokļi, garāža un vēl viens nekustāmā īpašuma objekts.

Tāpat sievietei bija no personīgajiem līdzekļiem jāatmaksā 6540,60 eiro liels kaitējums.

Kriminālā pagātne

Pirmo reizi tiesas priekšā Kotļarova stājās 2002. gada februārī narkotisko vielu nelikumīgu iegādi un turēšanu. Viņai tika piespriest naudas sods 1500 kronu apmērā.

2004. gada februārī viņa uz diviem gadiem nonāca cietumā par nelikumīgu narkotisko vielu apriti.

2011. gadā par tādiem pašiem pārkāpumiem Kotļarova tika notiesāta uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem, taču cietumā viņa atradās vien septiņus mēnešus. Trīs gadus un 11 mēnešus viņai tika nozīmēts pārbaudes laiks.

Pēdējo reizi policijas redzeslokā noziedzniece bija nonākusi laika posmā no 2013. gada 1. janvāra līdz 2014. gada 19. decembrim, kad viņa nodarbojās ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti īpaši lielos apmēros.

Īsi pirms aizturēšanas viņa no nezināmas personas lielos apmēros bija iegādājusies narkotiskās vielas, kuras savā dzīvesvietā fasēja mazos maisiņos.

Pēc tam viņa nodarbojas ar narkotiku biznesu caur starpniekiem vai arī maisiņus ar vielām pati piegādāja dīleriem.

Tie bija Kotļarovas ziedu laiki - viņa šajā laika posmā pārdeva aptuveni 30 līdz 50 maisiņus nedēļā, kuru katra vērtība bija 15 eiro. 

Kopējais dozu skaits bijis aptuveni no 780 līdz 1950. To vērtībā mērāma no aptuveni 11 000 līdz 30 000 eiro.

Pēc prokuratūras aprēķiniem Kotļarova laika posmā no 2013. gada 1. janvāra līdz 2014. gada jūnijam nopelnīja aptuveni 220 000 eiro.

Šis tiesas process bijis ļoti unikāls, jo pati Kotļarova tajā nav piedalījusies. Kopš iznākšanas no cietuma 2014. gada 18. decembrī viņa pameta Igauniju un tā arī līdz šim vairs nav atgriezusies.

Lai aizturētu Kotļarovu un viņa izciestu savu sodu, 2020. gada 30. janvārī "Eiropol" mājaslapā parādījās ziņojuma, ka viņa ir izsludināta starptautiskajā meklēšanā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu