LTV: Rīgas 71. vidusskolas direktors uz mācību iestādi nedēļu devies slims. Skolā atklāti astoņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Klase. Ilustratīvs foto.
Klase. Ilustratīvs foto. Foto: ISAAC LAWRENCE / AFP

Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ attālināti mācās daļa Rīgas 71. vidusskolas skolēnu. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rīcībā ir ziņas par astoņiem saslimušajiem. Slims ir gan skolas direktors, gan citi pedagogi un darbinieki, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Taču daudz uztraucošāks ir fakts, ka direktors pirms koronavīrusa testa uz darbu nācis slims. Par šo faktu viņam būs jāsniedz paskaidrojums savai tiešajai priekšniecībai – Rīgas domes Izglītības departamentam. Viņa rīcība tiks vērtēta. 

Rīgas 71. vidusskola izvietota vairākos korpusos. Iļģuciema ielā 6 visi logi ir tumši. Mācības notiek attālināti. Iemesls skolas mājaslapā minēts īsi – pamatojoties uz darbības plānu, mācību modeli un epidemioloģiskajiem drošības pasākumiem.

Taču tiem darbiniekiem, kuri strādā šai korpusā, "iekšā viss vārās". Vairākiem nesen atklāts Covid-19.  Avots, kurš lūdz saglabāt anonimitāti, bija novērojis, ka skolas direktors Andrejs Rižikovs vairākas dienas izskatījies nevesels. 

"Nedēļā no 12. līdz 16. oktobrim bija nedēļa līdz brīvlaikam. Un direktors uz skolu nāca apslimis. Temperatūra, iesnas, maziņš klepiņš. Švaki jutās," pastāstīja avots.

Ar masku vadījis gan stundas, gan administratīvo sēdi. Tad sācies brīvlaiks. Un tieši tad atklājies, ka skolā apstiprināta Covid-19 saslimšana.

"Iekšā ir naids un niknums. Tā ir kriminālatbildība. Ja skolas galva var nākt slims uz skolu un vispār nepateikt... Varbūt mēs puse esam nēsātāji? Viņam vajadzēja nodot kontaktpersonu sarakstu," uzsvēra darbinieks.

Vislielākās dusmas – es nebūtu braucis uz laukiem pie mammas. Viņai ir 76 gadi un bronhīts, bronhiālā astma. Pats kā strauss smiltīs galvu ir iebāzis. Neviena vārda! Būtu vismaz kolēģiem e-klasē vēstuli uzrakstījis, atvainojiet, esmu saslimis ar Covid-19, sekojiet līdzi savam veselības stāvoklim," uzsvēra darbinieks.

Skolas darbinieku lūgumu – veikt visiem vismaz siekalu testus, vai Covid-19 nav izplatījies vēl tālāk, direktors esot noraidījis. Tas neesot lietderīgi. Tagad darbinieki, kuri saslimuši, testiem piesakās paši.

"Es pati esmu slima, un šodien tikai uz testu eju. Es guļu mājās ar smagu klepu un augstu temperatūru," pastāstīja vēl kāda skolas darbiniece, ar kuru LTV mēģināja sarunāt komentāru. Direktoram turpinās darba nespējas lapa. Mobilo tālruni viņš neceļ.

"Mūsu rīcībā bija oficiāla informācija, ka 15. datumā direktors juties slikti, 16. datumā paziņo par to, ka turpina darbu attālināti, 19. atver slimības lapu un 22. paziņo, ka ir pozitīvais Covid-19 tests. Tā ir informācija, kas ir mūsu rīcībā. Plus divi pedagogi un karantīna divām klasēm," pastāstīja Rīgas domes Izglītības departamenta pārstāve Indra Vilde.

Rīgas domes Izglītības departamentā par notikušā apstākļiem uzzināja no LTV. Tur uzsvēra – aicinājums slimiem neiet uz darbu tiek atgādināts skolām katru nedēļu.

"Departaments ir ļoti nepatīkami pārsteigts, galvenokārt tamdēļ, ka jau no mācību gada sākuma esam brīdinājuši, teikuši, aicinājuši sekot drošībai. Šādi gadījumi nedrīkst tikt pieļauti, par to runā katru nedēļu attālinātajās direktoru sanāksmēs," uzsvēra Vilde.

Tiklīdz darba nespējas lapa tiks noslēgta, direktoram būs jāsniedz paskaidrojums.

"Mēs pieprasīsim paskaidrojumu. Saņemot šo paskaidrojumu, vērtēsim turpmākos soļus," norādīja Vilde.

Departamentā aicina ikvienu, kuram ir informācija, ka skolas netiek ievēroti piesardzības un drošības pasākumi, ziņot. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu