Iespaidīga avārija pirms Salaspils. Vieglās automašīnas pasažieri pēc sadursmes paliek iesprostoti spēkratā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avārijas trijstūris. Ilustratīvs attēls.
Avārijas trijstūris. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Dzeltenā luksofora gaisma Maskavas ielā, pie Dārziņiem, šodien radīja apmulsumu diviem autovadītājiem un kļuva par iemeslu iespaidīgai avārijai, vēsta raidījums "Degpunktā".

Abi spēkrati, "bulkvāģis" "Citroen Berlingo" un kravas automašīna "GAZ" virzījās uz Salaspili, taču krustojumā pie Taisnās ielas, pārslēdzoties gaismai viens no šoferiem nolēma mazināt ātrumu un bremzēt, taču otrs uzspiest gāzi, lai ātrāk šķērsotu krustojumu.

Drošas braukšanas distances neievērošana un lietainie laikapstākļi kravas mašīnas vadītājam liedza laikus nobremzēt brīdī, kad pie krustojuma Maskavas ielā, Rīgā viņam priekšā braucošais spēkrats strauji samazināja ātrumu. Rezultātā notika iespaidīga avārija.

Talkā pat brauca ugunsdzēsēji, jo no sitiena "Citroen" deformējās pasažieru durvis un braucēji palika salonā iesprostoti. Par laimi, mediķu palīdzība nevienam no atbrīvotajiem nebija nepieciešama. Tomēr "Citroen" pasažierei pēc piedzīvotā bija grūti slēpt savas emocijas.

"GAZ" šofera paustais gan nedaudz atšķiras no "Citroen" braucējas teiktā, taču lietas būtība no tā nemainās. Kravas automašīnas vadītāja izvēlētā distance bija par īsu, lai laikus noreaģētu un izvairītos no avārijas.

"Laikapstākļi. Dzeltenā gaisma iedegās. Es jau nevarēju. Tā mašīna pirms manis brauca ar ātrumu 20-30 kilometri stundā un pēkšņi sekoja asa bremzēšana. Vieglā paspēja, bet es ar tādu riepas protektoru nepaspēju. Iznāk, ka visi vēl varēja paspēt pie dzeltenās gaismas aizbraukt, bet viņa nolēma apstāties? Jā, jā. Tas ir viens, bet arī paši redziet – lietus," sacīja "GAZ" vadītājs.

"Citroen" markas auto, visticamāk, ir norakstāms, tas pameta negadījuma vietu ar evakuatora palīdzību, taču "GAZ" pēc avārijas varēja turpināt ceļu uz saviem riteņiem.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu