VIDEO ⟩ Rīgā Indijas pilsonis notriec trīs gājējus. Sods - 50 eiro (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Vecrīgā ceļu satiksmes negadījumā iekļuvuši trīs gājēji, kurus notriecis kāds Indijas pilsonis, kurš tumsā trijotni neesot pamanījis, vēsta raidījums "Degpunktā".

Darba dienas pievakarē, viena no Vecpilsētā uzstādītājam videonovērošanas kamerām piefiksējusi ļoti nepatīkamus skatus netālu no Rīgas rātsnama. Kāds vieglais auto "Volvo" apgriežoties notriecis trīs cilvēku kompāniju.

Lai arī sadursme notikusi salīdzinoši nelielā ātrumā, viens no cietušajiem – kāda jauna sieviete – pēc pieredzētā palikusi guļam uz zemes.

"Uz notikuma vietu steidzās tuvāk esošais policists, kurš atradās turpat netālu Rīgas domes telpās un sāka skaidrot notikušā apstākļus," stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Viena no cietušajām – kāda meitene – ienesta "Tokyo City", iekams atbrauc mediķi. Indijas pilsonis skaidroja, ka tumsā gājējus neesot pamanījis un tobrīd nekas neliecināja, ka vadītājs varētu būt bijis alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Drīz vien notikuma vietā ieradušās divas mediķu brigādes un divi no trīs notriektajiem gājējiem nonākuši dakteru rokās. Pēc īsas apskates gan atklājies, ka cietušajām paveicies un, lai arī ārsti izteikuši vēlmi vienu no jaunkundzēm hospitalizēt, viņa no šīs iespējas atteikusies. Līdz ar to, visi tālākie darbi notikuma vietā nodoti ceļu policistu rokās.

Tā kā personas fiziski necieta un atteicās no medicīniskās palīdzības, Indijas pilsonim piemērots 50 eiro naudas sods.

Lai arī šajā gadījumā, notikušajā simtprocentīgi vainojams automobiļa stūrētājs, likuma sargs norāda, ka iestājoties tumšajam laikam, dažāda smaguma ceļu satiksmes negadījumos cieš arvien vairāk gājēju, tādēļ, aicina mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus atcerēties par savu drošību.

Lai pasargātu sevi no nepatīkamiem mirkļiem vai pat nonākšanas cietušā lomā savu garderobi der papildināt ar dažādiem gaismu atstarojošiem elementiem. Savukārt, ja jūs ikdienā pārvietojoties pa slikti apgaismotiem ceļa posmiem, noteikti der padomāt par atstarojošās vestes lietošanu.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu