"Viņa tēva stāsts nav atkārtojams." Leģendārais Eklstons "aplauž spārnus" Šūmahera dēlam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers un Miks Šūmahers
Mihaels Šūmahers un Miks Šūmahers Foto: AFP/ Scanpix/ apollo kolāža

Bijušais F-1 boss Bērnijs Eklstons sarunā ar portālu "Sport1" ir atklājis savas domas par gaidāmo Mihaela Šūmahera dēla Mika ienākšanu lielajā sportā.

Eklstons, kuram pavisam nesen apritēja jau 90 gadi, sarunā ar "Sport1" apsprieda dažādus ar F-1 saistītus tematus. Viena no sarunas tēmām bija arī leģendārā pilota Mihaela Šūmahera dēla Mika iespējamās sekmes augstākajā līmenī. Bijušais F-1 boss gan prognozēs bija piesardzīgs.

Bijušais F-1 boss ir pārliecināts, ka Šūmaheram jaunākajam nākamajā sezonā vieta F-1 atradīsies (vairums ekspertu uzskata, ka tieši "HAAS" vienībā): "Cik es zinu, viņš ir ļoti jauks zēns, kurš rāda lielisku sniegumu. Viņš nākamsezon būs F-1, bet negaidiet pārāk daudz - viņa tēva stāsts nav atkārtojams."

Biznesmenis gan atturējās no Mihaela un Mika salīdzinājuma, jo norādīja, ka Šūmaheru jaunāko pietiekami labi vēl nepazīstot. Eklstons gan uzsvēra to, ka Miks līdz šim visos līmeņos ir uzmirdzējis tieši čempionāta otrajā sezonā. Arī šobrīd viņš ir F-2 ieskaites līderis.

Eklstons norādīja, ka Mihaels F-1 bija ātrs jau no pirmās dienas: "Viņš jau uzreiz bija ļoti, ļoti ātrs. Es joprojām atceros viņa pirmo treniņu sesiju Spa trasē, kad viņš ne no kurienes ar "Jordan" ielauzās pasaules elitē. Viņš bija ne tikai ātrs, bet pēc treniņu sesijas viņš devās pie tiesnešiem, apgalvojot, ka Alans Prosts viņu apzināti bloķējis."

Bijušais F-1 priekšnieks atcerējās, ka leģendārais francūzis neesot spējis noticēt šādai jaunā pilota bezkaunībai. Tomēr pats Eklstons jau tad saskatījis Šūmahera potenciālu: "Es berzēju rokas, jo biju dabūjis tieši to, ko vēlējos - ātru, aukstasinīgu un bezkaunīgu pilotu, kurš zina, ko vēlas."

Mihaels savas karjeras laikā izcīnīja septiņus F-1 pasaules čempiona titulus, kas pagaidām ir rekords. Savukārt Miks Šūmahers, kā jau minēts, ir F-2 čempionāta līderis un divas sacīkstes līdz sezonas beigām tuvāko sekotāju apsteidz par 22 punktiem.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu