Plastiskās ķirurģijas šovā ekstrēmas pārvērtības piedzīvos transpersona

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Jaunākajā ekstrēmo pārvērtību šova “Operācija: Jauna dzīve” sērijā par iespēju piedzīvot pārvērtības cīnījās simpātiskā māmiņa Sintija, kravas auto vadītāja Dace un transpersona Madara Marta, kura jau sen sapņo par dzīvi kā pilnvērtīga sieviete. Pēc šova ekspertu lēmuma iespēja uz jaunu dzīvi tika dota Madarai Martai.

Lai tiktu pie pārvērtībām, dalībnieces izpildīja trīs emocionālus uzdevumus – pirmais no tiem – atkailinoša foto sesija, kur dāmām nācās nojaukt visas robežas un rāmjus, nākamais uzdevums bija emocionāls izaicinājums, kas lika apzināties to, cik daudz smaguma – kompleksu, nepatikas, pārmetumus, dāmas nes uz saviem pleciem un jau noslēdzošajā kārtā dāmām nācās izbaudīt randiņu ar vīrieti, kur tika vērtēta dalībnieču spēja pielāgoties situācijai, iejūtoties jaunā lomā. Pēc ekspertu vērtējuma, ar visiem uzdevumiem visveiksmīgāk tika galā Madara Marta, kura ieguva iespēju piedzīvot pārvērtības, lai uzsāktu jaunu dzīvi!

Iepazīsties ar šova piekto finālisti - Madara Marta Šterna!

Madara Marta Šterna (37), dzīvo Rīgā, šķīrusies, ir trīs bērni.

Madara bērnībā ir dzīvojusi Rīgā un mācījusies arodskolā, kur apguvusi trīs profesijas – atslēdznieka, virpotāja un metinātāja. Tomēr šis darbs Madaru nav uzrunājis, un pašmācības ceļā viņa sāka apgūt programmēšanu, ar ko nodarbojas arī šodien. Madara daudzus gadus ir dzīvojusi kā mucā, neatklājot citiem to, kā jūtas. Šo posmu atceroties nelabprāt, jo vienīgais skaistais, kas tajā ir noticis, ir Madaras bērnu piedzimšana.

Pēc ilga laika dzīvojot diskomfortā, Madara 2019. gadā pirmo reizi devās pie psihologa, esot gatava runāt par to dzīves daļu, kas tika cītīgi slēpta. Viņa atklāja, ka, lai arī sajūta par to, ka viņa dzīvo svešā ķermenī, ir kopš bērnības, pilnvērtīga apziņa nostiprinājusies tad, kad kopā ar psihologu tika atšķetināti vairāki notikumi bērnībā. Un tieši no tā brīža arī uzsākās pārmaiņu ceļš, lai Madara spētu ne vien eksistēt, bet arī dzīvot. Jau 2019. gada nogalē tika uzsākta hormonālā terapija pilnā apjomā, taču jau 2020. gada pavasarī Madara ieguva oficiālu diagnozi, lai veiktu daļēju dzimuma maiņu, kas sākās ar vārda nomaiņu.

Ko vēlas mainīt savā izskatā?

Madara vēlas izskatīties tā, kā jūtas iekšēji – kā pilnvērtīga sieviete, lai arī apkārtējie cilvēki viņu uztvertu “pareizi”.

Ārsta komentārs par veicamo:

“Madara ir dalībniece, kurai ir noteikta transeksuālisma diagnoze, kas nozīmē, ka cilvēks jūtas pretēji tam dzimumam, kāds ir viņa ķermenis. Mūsu komanda izvēlējās viņu, lai parādītu, ka jā, šādi cilvēki eksistē un viņu problēmas ir ļoti aktuālas. Pateicoties Madaras drosmei un projektam "Operācija: Jauna dzīve", mēs varēsim parādīt, ka ir pietiekams skaits operāciju, arī Latvijā, kas var būtiski uzlabot transeksuālistu dzīves kvalitāti, “ atklāj sejas, mutes un žokļu ķirurgs Dr. Vadims Kļimecs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu