Vācijā kārtējais Covid-19 inficēšanās gadījumu rekordskaits diennaktī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Vācijā pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 18 681 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kas ir kārtējais diennaktī reģistrēto inficēto rekords kopš pandēmijas sākuma, piektdien paziņojis Roberta Koha institūts.

Tādējādi kopējais reģistrēto inficēto skaits Vācijā sasniedzis 499 694.

Vienlaikus pēdējās diennakts laikā reģistrēti 77 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, kopējam pandēmijas upuru skaitam Vācijā sasniedzot 10 349.

Piektdien ir jau trešā diena pēc kārtas, kad tiek pārspēts iepriekšējais inficēto skaita rekords. Ceturtdien tika paziņots par 16 774 jauniem inficēšanās gadījumiem.

Reaģējot uz straujo koronavīrusa izplatību, Vācijas federālā valdība un zemju valdības trešdien vienojās par jauniem stingriem sociālo kontaktu ierobežojumiem, kas stāsies spēkā no pirmdienas un ilgs vismaz līdz novembra beigām.

Ierobežojumu mērķis ir līdz Ziemsvētkiem panākt pandēmijas izplatības iegrožošanu.

Tiks slēgtas kultūras un izklaides iestādes, kā arī restorāni un bāri. Pulcēšanās ārpus telpām būs atļauta ne vairāk kā desmit personām, turklāt tās nedrīkstēs pārstāvēt vairāk kā divas mājsaimniecības.

Slēgtas tiks vingrošanas zāles un peldbaseini, kosmētikas kabineti, masāžas saloni un tetovēšanas studijas.

Lai gan augstākās līgas futbolmači netiek atcelti, tos nāksies rīkot bez līdzjutēju klātbūtnes. Tikmēr amatieru sporta sacensības vispār būs aizliegtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu