Covid-19 ⟩ Rīgā ēdināšanas vietas un bāri āra terases varēs atstāt cauru gadu, pauž Staķis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Piektdien, 30. oktobrī, Rīgas domes preses konferencē par Covid-19 epidemioloģisko situāciju Rīgas 71. vidusskolā, mērs Mārtiņš Staķis pavēstīja, ka, nākot pretī pandēmijas skartajai ēdiena nozarei, āra terases ēdinātāji varēs atstāt cauru gadu.

Līdzšinējā prasība par āra terasēm paredzēja, ka tām jābūt novāktām līdz 1. novembrim. Nu Staķis atzīst, ka pašreizējā situācijā "labāk ir būt svaigā gaisā, pastaigāties pie dabas vai pasēdēt āra terasē".

Rīgas domes priekšsēdētājs atsaucās uz epidemiologiem, kuri norāda, ka ārā inficēšanās ar Covid-19 esot mazāk iespējama nekā telpās. Līdz ar to, atbalstot uzņēmējus, koalīcija nolēmusi ļaut atstāt āra kafejnīcas visu cauru gadu.

"Tā plānots veicināt rīdzinieku un pilsētas viesu uzturēšanos ārā, kā arī sniegt atbalstu krīzes skartajai ēdināšanas nozarei. Labāk būt svaigā gaisā," tā lēmumu skaidroja Staķis.

Lai to īstenotu, Rīgas pilsētas izpilddirektores pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere parakstījusi lēmumu, pagarinot āra terašu izvietošanas termiņu līdz 15. novembrim.

Savukārt Rīgas dome nākamajā sēdē, 11. novembrī, plāno pieņemt lēmumu par termiņa pagarināšanu līdz pat nākamās sezonas sākumam. 

Līdzšinējās prasības paredzēja āra terašu demontēšanu līdz 31.oktobrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu