Šobrīd 15 NMPD ārstniecības personām apstiprināta inficēšanās ar Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ātrā palīdzība.
Ātrā palīdzība. Foto: / LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) šobrīd 15 ārstniecības personām ir apstiprināta saslimšana ar Covid-19, savukārt vēl 33 personām ir noteikta mājas karantīna, aģentūra LETA uzzināja dienestā.

Saslimšanas neesot saistītas ar darbu ar pacientiem.

NMPD norāda, ka tajā strādā vairāk nekā 2000 ārstniecības personu. Līdz ar to saslimušo un karantīnā esošo personu īpatsvars pret kopējo dienesta ārstniecības personu skaitu esot vērtējams kā relatīvi neliels.

Arī citās veselības aprūpes nozares struktūrvienībās pēdējā laikā ir reģistrēti saslimšanas ar Covid-19 gadījumi. Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš Latvijas Radio pastāstīja, ka saslimšana ar Covid-19 vai kontaktpersonas statuss noteikts 47 ārstniecības iestādes darbiniekiem.

Muciņš atzina, ka no tiem 17 ārstniecības personām konstatēta saslimšana ar Covid-19, bet 30 medicīnas darbiniekiem ir noteikts kontaktpersonas statuss.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis intervijā TV3 pastāstīja, ka ar Covid-19 saslimuši 14 iestādes darbinieki, bet 34 atrodas karantīnā.

Viņš gan uzsvēra, ka jebkādu Covid-19 izplatību slimnīcas iekšienē līdz šim ir izdevies ierobežot. "Slimnīcā nav konstatēta neviena izplatības ķēde," akcentēja Paeglītis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu