RD deputāts Bergs rosina atcelt palielināto maksu par auto novietošanu 11. novembra krastmalā bruģētajos ielas posmos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīnas 11.novembra krastmalā
Automašīnas 11.novembra krastmalā Foto: Maija Zara/LETA

Rīgas domes deputāts Valters Bergs (JKP) rosina atcelt palielināto maksu par automašīnu novietošanu stāvēšanai 11. novembra krastmalā bruģētajos ielas posmos.

Viņš ir vērsies ar priekšlikumu Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā, lūdzot pārskatīt iepriekš pagaidu administrācijas pieņemto lēmumu par maksas autostāvvietu zonas maiņu no B uz R zonu 11. novembra krastmalā bruģētajos ielas posmos no Jaunielas līdz Bīskapa gātei un no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei.

Bergs norāda, ka izmaiņas stājās spēkā šī gada 1 .oktobrī. Tās paredz zonas maiņu no B uz R zonu. R zonā autovadītājiem pirmā stunda stāvvietā maksā piecus eiro, bet katra nākamā stunda maksā astoņus eiro. Minētie grozījumi par stāvvietas maksas paaugstināšanu un to pamatotība viņa ieskatā ir jāpārvērtē.

LETA jau ziņoja, ka B zonā pirmā stunda izmaksā divus eiro, katra nākamā stunda - 2,50 eiro, bet minimālā maksa ir 0,5 eiro.

Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP) iepriekš paziņoja, ka šos grozījumus vajadzētu apturēt.

Staķis norādīja, ka ir gadījumi, kad stāvvietu maksas palielināšana ir pamatota, bet šoreiz lēmums jāpārvērtē, jo no tā ciestu Covid-19 krīzes novājinātie Vecrīgas ēdināšanas uzņēmumi un iedzīvotāji, to skaitā mediju pārstāvji, kuriem jāapmeklē Vecrīgā esošās valsts un pašvaldību iestādes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu