Uzsāc dienu pareizi! Trīs kaitīgākie brokastu ēdieni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Kopš bērnības mācīts, ka brokastis ir galvenā maltīte, no kuras ir atkarīga gandrīz visa diena. Šeit sākas problēmas: labi ēst ir viena lieta, bet garšīgi vai veselīgi pavisam cita. Portāls "Today" piedāvā iepazīties ar ēdieniem, kurus noteikti nevajadzētu ēst brokastīs. 

1. Ogļhidrātu pārdozēšana

Pirmais ienaidnieks slēpjas kafijas un konditorejas izstrādājumu veidā. Maizīte, cepumi, kruasāns ar sviestu vai ievārījumu - pateicoties tiem, cukura līmenis asinīs uzreiz palielinās. Pēc pāris stundām jau atkal gribas ēst. 

Vēl viena kaitīga miltu brokastu variācija ir grauzdiņš ar ievārījumu un svaigi spiestu sulu. Svaigi spiesta sula tukšā dūšā ir neveselīga, tā visu dienu var dedzināt kuņģi.

Maizes un cukura kombinācija grauzdiņos un ievārījumā nodrošinās jūs ar tonnu tukšu kaloriju un ļoti īslaicīgu sāta sajūtu. Noderīga iespēja ir biezpiens ar medu vai svaigām ogām.

2. Brokastu pārslas

Jā, tas ir ātri pagatavojams un dažreiz pat garšīgs ēdiens, taču šāda ēdiena priekšrocības ir nulle. Labāk ir ietaupīt laiku, vakarā aplejot auzu pārslas ar ūdeni. No rīta pievienojiet tām medu, riekstus, augļus - un jums nav nepieciešams gatavot.

3. Omletes ar piedevām

Cik garšīga tomēr ir omlete ar desu vai šķiņķi, vēl biezpiens un pie reizes arī maizīte. Diemžēl izņemot liekos kilogramus un palielinātu holesterīna daudzumu asinīs, neko citu no šādām brokastīm jūs neiegūsiet. Pat olās esošie vitamīni un olbaltumvielas neattaisno šo izvēli. Īpaši bieži sievietes padodas šim brokastu ēdienam, jo mājās ir vīrietis, kurš noteikti no rīta vēlēsies ceptas vai vārītas olas ar piedevām. Ir tikai viena izeja - pagatavot sev atsevišķi, piemēram, tikai omleti, un partnerim atsevišķi iecienītās treknās olas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu