Kā pareizi uzglabāt banānus, lai tie pēc iespējas ilgāk būtu svaigi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Katru reizi, kad pērkam banānus, ceram, ka tie varēs vēl kādu laiku stāvēt neaiztikti. Tomēr bieži tie ātri kļūst melni un sapūst. Portāls "Today" piedāvā piecus vienkāršus veidus, kuri palīdzēs banāniem ilgāk saglabāties. 

Turiet banānus atstatus no citiem pārtikas produktiem

Ievietojot augļus vienā ledusskapja atvilktnē vai bļodā uz galda šķiet nesaprotami, kāpēc tieši banāni tik ātri kļūst melni? Izrādās, ka banāniem nepatīk citu augļu klātesamība. It īpaši, ja tuvumā atrodas persiki, āboli, vīģes, avokado. Eksperti iesaka iegādāties banānu pakaramo. Tas novērsīs melnos plankumus un samazinās arī skābekļa iedarbību uz banānu mīkstumu, kas tikai paātrinās nogatavošanos.

Aptiniet banāna augšdaļu ar pārtikas plēvi

Tieši banāna augšpusē notiek gāzu veidošanās, kas paātrina tā nogatavošanos. Lai palēninātu šo procesu, aptiniet tā augšpusi ar pārtikas plēvi.

Ielieciet banānus ledusskapī

Galu galā zema temperatūra palēnina nogatavošanās procesu. Tas ir labi, ja miza kļūst nedaudz brūna, tās ir tikai ārējas izmaiņas. Tas neietekmē celulozes garšu un faktūru. Tas notiek, ja jūs neiegādājaties negatavus banānus un ļaujat tiem nogatavoties ārpus ledusskapja.

Ja banāni ir sagriezti, pievienojiet tiem citrusaugļus

Tas palīdzēs saglabāt to svaigumu. Tāpat kā ar āboliem. Ja banāni ir sagriezti šķēlītēs un uz šķīvja, aplejiet tos ar nedaudz apelsīnu vai citronu sulas, lai palēninātu banānu mīkstuma oksidēšanos. Ja jūs baidāties sabojāt garšu, citrusaugļu sulu var atšķaidīt ar ūdeni.

Sasaldējiet banānus uz ilgu laiku

Saldētus babānus var uzglabāt vismaz 30 dienas. Jūs tos varat sasaldēt jau sagrieztus, lai vēlāk no tiem varētu pagatavot visādus kokteiļus. Eksperti iesaka iesaldēt banānus īpašos maisiņos un bez mizas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu