Mairis Briedis saņēmis izaicinājumu no Eiropas boksa čempiona

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: worldboxingsuperseries.com

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis ir saņēmis izaicinājumu no Lilebritānijas sportista Tomija Makkārtija.

Naktī uz svētdienu norisinājās boksa cīņu šovs, kura galvenajā duelī Oleksandrs Usiks pārspēja Dereku Čizoru. Bet pirms tam ringā tikās Tomijs Makkārtijs un Bilals Liguns. 

Dueli trimufēja 29 gadus vecais Makkārtijs, kurš izcīnīja vakanto Eiropas Boksa savienības (EBU) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā. Uzreiz pēc cīņas sarunā ar "Sky Sports" Makkārtijs nekautrējās tēmēt augstu un uz cīņu izaicināja Mairi Briedi.

"Es esmu karalis, sīkstākais vīrs Eiropā. Es gribu tikties ar Mairi Briedi, kurš ir labākais krūzerveits pasaulē. Tā ir nākamā cīņa, ko vēlos," pēc uzvaras sacīja Makkārtijs.

Par Maira Brieža nākotnes plāniem šobrīd ir zināmas tikai spekulācijas. Pēc atgriešanās no Minhenes, kur Latvietis pārspēja Junielu Dortikosu, Briedis izteica domu, ka nākamais karjeras attīstības solis varētu būt debija smagsvaros, tomēr nekas konkrēts par šo jautājumu vēl nav zināms.

Jāatzīmē gan, ka Makkārtijs oficiālā boksa ranga jeb "Box Rec" reitingā atrodas krietni zemāk nekā latviešu bokseris. Kamēr Briedis pirmā smagā svara divīzijā atrodas ranga virsotnē, Makkārtijs ieņem vien 23. pozīciju.

Briedis savas karjeras 28 cīņās ir izcīnījis 27 uzvaras, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret pieminēto Usiku, kurš izcīnīja jau savu otro uzvaru smagsvaros. Turpretim Makkārtija kontā ir 17 uzvaras un divi zaudējumi.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu