Ugunsdzēsējs, nekustamo īpašumu aģents un citi - kādus amatus vēl papildus ieņem UFC zvaigznes?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

UFC spilgtākās zvaigznes mēs pazīstam viņu sasniegumu oktagonā dēļ. Bet daudzi no šiem cīkstoņiem pirms slavas cīņu sportā ieņēma pavisam citas profesijas. Daži to dara joprojām.

Konors Makgregors

Vīrs, kuru šobrīd labāku vai sliktāku iemeslu dēļ pazīst visā pasaulē, šobrīd ar cīņu sportu un viskija biznesu sevi un arī nākamās Makgregra paaudzes ir nodrošinājis līdz mūža galam. Tiesa, sākotnēji īrs ieņēma pavisam citu amatu.

Pirms cīņu sporta Makgregors ikdienā bija santehniķa palīgs un bieži vien aizvadīja 12 stundu darba dienu, kam sekoja treniņš sporta zālē. Makgregors savu darbu ienīda, jo bija pārliecināts, ka kādu dienu pelnīs naudu ar jaukto cīņu mākslu (MMA).

Topošais cīkstonis pat nonāca nopietnā konfliktā ar savu tēvu, jo Makgregors vecākais nepieņēma faktu, ka viņa dēls atvadījās no iepriekš ieņemtā amata, lai pilnībā nodotos MMA.

Makgregors turpināja dzīvot no bezdarbnieku pabalstiem un saviem vecākiem apsolīja, ka kādu dienu kļūs par miljonāru, ko arī izdarīja.

Stipe Miočičs

Smagsvaru divīzijas čempioni allaž tiek dēvēti par bīstamākajiem vīriem uz planētas. Ikreiz, kad profesionāls MMA cīkstonis var teikt, ka viņa otrs darbs ir smagāks, iepriekš minētais tituls ir godam nopelnīts.

Miočičs tiek uzskatīts par, iespējams, visu laiku labāko UFC smagsvaru, bet viņa ikdienas darbs ir atrodams Klīvlendas Ugunsdzēsības dienestā, kur cīkstonis gan strādā uz nepilnu slodzi, tomēr nereti viņam nākas aizvadīt arī 24 stundu maiņas.

Amerikānis gan vairākkārt ir izteicies, ka viņam šis darbs patīk un viņš negatavojas to pamest, lai pilnībā pievērstos MMA karjerai. Arī darba ikdienā atlēts nesaņem nekādas "atlaides" no kolēģu puses. Neskatoties uz to, ka Miočičs ir viens no labākajiem MMA cīkstoņiem pasaulē, pēc tam, kad viņš pirmo reizi izcīnīja čempiona titulu, cīkstonim ar čempiona jostu ap gurniem esot bijis jātīra dienesta tualetes.

Els Aikvinta 

Aikvinta ir viens no UFC vieglā svara divīzijas labākajiem cīkstoņiem. Tieši cīņā pret viņu Habibs Nurmagomedovs beidzot tika pie vakantās vieglā svara divīzijas jostas. Pie tam, Aikvinta cīņai piekrita vien dažas dienas pirms tās norises.

Cīkstonim ar UFC organizāciju līgums ir jau kopš 2012. gada, bet 2016. gadā Aikvinta un UFC sarunās par jaunu līgumu radās sarežģījumi. Tā rezultātā cīkstonis nolēma sagatavot rezerves plānu - viņš izgāja nekustamo īpašumu aģenta kursus.

Aikvintas karjera UFC joprojām turpinās, bet viņš paralēli atrod laiku, lai arī pārdotu nekustamos īpašumus  Kalifornijas štata Lagūnas pludmales teritorijā. Citi cīkstoņi bieži vien ir izsmējuši Aikvintas nodarbošanos, bet cīkstonis vairumu kritiķu ir apklusinājis un ieņem devīto vietu UFC oficiālajā vieglā svara rangā.

Demetriuss Džonsons 

Džonsons ilgus gadus bija 56,7 kilogramu divīzijas karalis. Cīkstonim, kuru dēvēja arī par Vareno peli, joprojām pieder UFC rekords ar visvairāk secīgi aizstāvētiem čempiona tituliem (12). Pazīstamais MMA komentētājs Džo Rogans ir izteicies, ka Džonsons ir viens no visu laiku labākajiem cīkstoņiem.

Pirms debijas "UFC 174" ietvaros, Džonsons ikdienu pavadīja strādājot vienā no ASV pilsētas Sietlas fabrikām. Atšķirībā no augstāk minētā Makgregora, Džonsonam savs ikdienas darbs patika.

"Es nebiju cilvēks, kurš ienīda savu darbu. Kad strādāju un trenējos, man tas ļoti patika. Man patika, ka bija jāpieliek tik daudz pūļu. Es domāju, ka tas vēlāk palīdzēja arī oktagonā," sarunā ar "Las Vegas Sun" ir izteicies Džonsons.

Ričs Frenklins

UFC leģenda, bijušais vidējā svara čempions un skolotājs - šādi var raksturot bijušo cīkstoni Riču Frenklinu, kurš savu pēdējo profesionālo cīņu aizvadīja 2012. gadā.

Sākotnēji Frenklins, iegūstot bakalaura grādu matemātikā, kā arī maģistra grādu izglītībā un pēcāk uzsāka darbu kā vidusskolas skolotājs. 1999. gadā Frenklins izmēģināja spēkus MMA, kas tobrīd vēl bija, ja ne gluži zīdaiņa stadijā, tad pavisam noteikti tālu no mediju uzmanības loka.

Tieši Frenklins bija viens no vīriem, kuriem daudzi MMA fani var pateikties par UFC izglābšanu. 2005. gadā "The Ultimate Fighter" šova finālā tikās Forests Grifins un Stefans Bonars. Tāpat pirms viņiem oktagonā tikās arī UFC leģenda Kens Šemroks un jau pieminētais Frenklins, kurš arī šajā cīņā. Daudzi uzskata, ka tieši šis cīņu šovs UFC deva milzu popularitātes uzrāvienu un glāba to no izputēšanas.

2005. gada jūnijā Frenklins tika pie čempionu jostas, kuru aizstāvēja divas reizes, zaudējot to leģendārajam Andersonam Silvam.

Emīlija Vitmaira

Pašas vieglākās svara kategorijas cīkstone UFC debitēja 2017. gadā un joprojām ir daļa no organizācijas, tiesa, pēdējās divās spēlēs ir piedzīvoti zaudējumi. Tomēr Vitmaira joprojām strādā arī papildus darbu.

Kad cīkstone netrenējas, viņa ir viesmīle kādā Lasvegasas bārā.

Vitmaira ir izteikusies, ka negrasās pamest savu otru darbu: "Alga ir pārāk laba, lai šo darbu pamestu. Arī mani kolēģi ir lieliski. Tas kopumā ir jautrs darbs. Ja es varu par vakaru saņemt dažus papildus simtus dolāru, kāpēc gan to nedarīt?"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Whitmire (@emwhitmire115) on

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu