Atsāk akciju, lai nodrošinātu siltas maltītes un atbalstītu mediķus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Hospiss LV

Lai nodrošinātu siltas maltītes un atbalstītu mediķus, tiek atsākta akcija "Galds savējiem", informēja akcijas rīkotāja Ilze Neimane-Nešpora.

Viņa norādīja, ka, strauji pieaugot Covid-19 saslimušo skaitam, mediķi, kuri jau vairāk nekā pusgadu strādā paaugstinātas bīstamības apstākļos, atrodas uz morālas un fiziskas izdegšanas robežas. Pēdējo nedēļu laikā medicīnas iestādes vairākkārt sniegušas paziņojumus par pieaugošu saslimušo mediķu skaitu.

Tādēļ tiek atsākta atbalsta akcija, lai sniegtu ne tikai morālu, bet arī praktisku atbalstu mediķiem.

Neimane-Nešpora uzsvēra, ka šis ir īstais brīdis, kad būt vienotiem un ar savu rīcību pateikt paldies medicīnas darbiniekiem, kas pašaizliedzīgi turpina darbu, katru dienu riskējot ar savu veselību un pat dzīvību. Iesaistīties akcijā var ikviens iedzīvotājs un uzņēmums. Iesaistīties var ziedojot, palīdzot nodrošināt transportu vai degvielu, veicot brīvprātīgā darbu.

"Pagājušā nedēļā pie mums vērsās uzņēmums "Depo", kas bija pavasara akcijas "Galds savējiem" lielākais atbalstītājs, un, ņemot vērā esošo situāciju valstī, nāca klajā ar iniciatīvu atjaunot akcijas "Galds savējiem" darbību, apsolot, katru dienu līdz gada beigām mediķus nodrošināt ar 200 siltām maltītēm," informē akcijas organizatore.

"Akcijas laikā, kas norisinājās pavasarī, secinājām, ka katru dienu nepieciešams ziedotāju papildu atbalsts 600 līdz 800 maltīšu apmērā. Tāpēc aicinu ikvienu Latvijas iedzīvotāju iesaistīties savu spēju robežās. Tas ir mazākais, ko mēs visi kopā varam darīt mediķu labā," informē akcijas organizatore.

Pavasara akcijas 84 dienu norises laikā izdevās mediķiem nodrošināt 63 290 maltītes 208 000 eiro apmērā.

Akcijas mērķis ir sniegt atbalstu Covid-19 izplatības novēršanā un pacientu ārstēšanā iesaistītiem medicīnas darbiniekiem, katru dienu nodrošinot vismaz 1000 maltītes.

Maltītes tiks nodrošinātas sadarbībā ar Latvijas ēdināšanas uzņēmumiem, tādējādi atbalstot arī tos, kuriem valstī esošās situācijas dēļ radušies ievērojami finansiāli zaudējumi. Vienas siltās maltītes izmaksas ir 3,50 eiro.

Ikviens iedzīvotājs un uzņēmums kurš ir gatavs iesaistīties akcijā tiek aicināts sniegt savu ziedojumu izmantojot "hospiss.lv" mājas lapā norādītos rekvizītus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu