Latvijas pretiniece Bosnija un Hercegovina kandidātos iekļauj NBA spēlētājus Nurkiču un Musu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jusufs Nurkičs
Jusufs Nurkičs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Bosnija un Hercegovina novembrī gaidāmajām spēlēm paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļāvusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu spēlētājus Jusufu Nurkiču un Džananu Musu.

Mēneša beigās Sarajeva notiks miniturnīrs, kurā Latvijas komanda, kas turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem, 27.novembrī spēlēs ar Grieķijas izlasi, bet 29.novembrī ar Bosnijas un Hercegovinas vienību. Vēl H grupā spēlē Bulgārijas izlase.

Bosnijas un Hercegovinas izlases galvenais treneris Vedrans Bosničs paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļāvis 29 basketbolistus, starp kuriem ir arī Nurkičs un Musa. 

Portlendas "Trail Blazers" centra spēlētājs Nurkičs aizvadītajā NBA sezonā pēc savainojuma izārstēšanas atgriezās vienīgi sezonas noslēguma turnīra izsēšanas spēlēs un aizvadīja astoņus mačos, kuros vidēji guva 17,6 punktus, izcīnīja 10,3 atlēkušās bumbas, veica 4,0 rezultatīvas piespēles un bloķēja 2,0 metienus. Izslēgšanas turnīrā viņš piedalījās piecos dueļos, kuros guva 14,2 punktus, izcīnīja 10,4 bumbas zem groziem un 3,6 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Tikmēr Rodiona Kuruca komandas biedrs Džanans Musa no Bruklinas "Nets" vienības regulārajā čempionātā piedalījās 40 dueļos, kuros uzbrucējs caurmērā guva 4,8 punktus un izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas. Izslēgšanas turnīrā bosnietis piedalījās trīs mačos, kuros vidēji guva 4,7 punktus un izcīnīja 0,7 bumbas zem groziem.

Šobrīd gan nav zināms, vai NBA basketbolistiem būs iespēja pārstāvēt savas izlases Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs. Latvijas izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā ir arī Vašingtonas "Wizards" centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks, taču viņa palīdzēšana valstsvienībai ir zem lielas jautājuma zīmes.

Turnīru paredzēts beigt februārī, kad notiks vēl viens sabraukums. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas.

H grupā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Grieķija, pa uzvarai ir Bulgārijai un Bosnijai un Hercegovinai, bet Latvija cietusi divus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu