"Twitter" neļauj retvītot Trampa paziņojumu par "vardarbību ielās"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

"Twitter" pirmdienas vakarā dažas stundas pirms ASV prezidenta vēlēšanām liedza lietotājiem retvītot ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojumu, kurā viņš kritizēja Augstākās tiesas lēmumu par balsošanas tiesībām un apgalvoja, ka tas novedīšot pie "vardarbības ielās".

Augstākā tiesa ir atļāvusi Pensilvānijas štatam skaitīt pa pastu saņemtās balsis ASV prezidenta vēlēšanās pat trīs dienas pēc vēlēšanu dienas, atbilstoši vietējo varas iestāžu lēmumam. Tramps mēnešiem ilgi ir pretojies balsošanai pa pastu, apgalvojot, ka tā novedīs pie krāpšanās. 

"Augstākās tiesas lēmums par balsošanu Pensilvānijā ir ĻOTI bīstams. Tas atļaus trakojošu un nekontrolētu krāpšanos un graus visas mūsu likumu sistēmas. Tas arī izraisīs vardarbību ielās. Kaut kas ir jādara!" Tramps paziņoja tviterī. 

"Twitter" liedza retvītot šo paziņojumu un pievienoja tam brīdinājumu: "Daļa vai viss saturs šajā tvītā ir strīdīgs un var būt maldinošs par vēlēšanām vai citu pilsonisku procesu."

Arī sociālais tīkls "Facebook" pievienoja brīdinājumu tam pašam paziņojumam, kas tika publicēts Trampa lapā šajā sociālo mediju platformā.

"Twitter" iepriekš noteica ierobežojumus Trampa tvītiem arī vairākos citos gadījumos, īpaši, kad prezidents apšaubīja iepriekšējās balsošanas likumīgās metodes, sevišķi balsošanu pa pastu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu