Nicas baznīcas terorakts - uzbrucējam pozitīvs Covid-19 tests

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Baznīcā Nicā, Francijas dienvidos, trīs cilvēkus pagājušo ceturtdien, 29. oktobrī, noslepkavojušā tunisieša Covid-19 testa rezultāts ir pozitīvs, un šī apstākļa dēļ viņa nopratināšana var tikt atlikta uz vēl vēlāku laiku, otrdien pavēstīja izmeklēšanai tuvs avots.

Policija pēc slepkavības Nicas Dievmātes bazilikā 21 gadu veco Brahimu Isaui sašāva, un slepkava šobrīd atrodas slimnīcā.

"Viņš vēl nav nopratināts, viņa prognoze joprojām ir neskaidra," pirmdienas vakarā ziņu aģentūrai AFP apliecināja otrs avots.

Isaui bijis zināms Tunisijas policijai saistībā ar apsūdzībām vardarbībā un narkotiku tirdzniecībā.

Septembrī viņš, šķērsojot Vidusjūru, ieradās Itālijas Lampedūzas salā, bet pagājušajā mēnesī - Francijā.

Kā vēsta Itālijas mediji, Isaui sākotnēji ievietots karantīnā kuģī kopā ar 400 citiem imigrantiem, pirms viņam 9.oktobrī ļaut izkāpt krastā Bari.

Par iespējamiem sakariem ar Isaui pratināšanai aizturēti seši cilvēki, tomēr otrdien apcietinājumā atrodas tikai viens no viņiem - kāds 29 gadus vecs tunisietis, kas uz Lampedūzu atceļojis vienā laivā ar Isaui.

Jau ziņots, ka Nicā ceturtdien ar nazi bruņotais Isaui Dievmātes bazilikā nogalināja trīs cilvēkus. Vienam upurim pārgriezta rīkle.

Policija slepkavu sašāva, taču viņš palika dzīvs un tika nogādāts slimnīcā.

Aizturēšanas laikā Isaui kliedzis "Allahu Akbar" ("Allāhs ir dižens"), apliecināja policija.

Francijas prezidents Emanuels Makrons trīs cilvēku slepkavību Nicas baznīcā raksturojis kā "islāmistu teroraktu", vienlaikus solot, ka Francija "neatteiksies no savām vērtībām".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu