Un kā zobus tīri tu? Lauris Reiniks atklāj nedzirdētu, bet būtisku faktu par cilvēku mutes higiēnas paradumiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lauris Reiniks
Lauris Reiniks Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašmāju dziedātājs Lauris Reiniks vietnē "Twitter" ierakstīja interesantu faktu par zobu tīrīšanu, kuru uzzinājis no sava zobārsta. 

Ikviens apzinās regulāru zobu tīrīšanas nepieciešamību, bet izrādās, ka pastāv daudziem pavisam nezināmi fakti par šo it kā vienkāršo ikdienas nodarbi. 

Dziedātājs Lauris Reiniks no sava nesenā zobārsta apmeklējuma pārnācis mājās pavisam šokēts, jo uzzinājis ko tādu, par ko līdz šim pat neesot dzirdējis. 

"Un tikai tagad, pēc daudziem gadiem, mans zobārsts netīšām pateica, ka pēc zobu tīrīšanas mute nav jāskalo ar ūdeni. Tikai putas jāizspļauj. Lai viss vērtīgais zobiem netiktu aizskalots. Jūs to zinājāt un praktizējāt? (Godīgi)," rakstīja Reiniks. 

Zem šī ieraksta dziedātājs piedāvāja saviem sekotājiem nobalsot trīs kategorijās - 1. Zināju un tā arī tīrīju, 2. Nezināju, esmu šokā, 3. Zināju, bet skaloju. 

Vairāk kā puse sekotāju atbildēja, ka neesot šo faktu zinājuši. Zem šī ieraksta izveidojās interesanta diskusija par konkrēto tematu.

Kādam sekotājam, kurš zobus ne tikai skalo ar ūdeni, bet pēc tam skalo arī ar mutes skalojamo līdzekli, Reiniks atbildēja, ka tas esot pavisam slikti. 

"Skalot ar mutes skalojamo vajag pa dienas vidu, pēc ēdienreizēm utt. Nevis pēc zobu tīrīšanas rītos vai vakaros," atbildēja Reiniks. Diskusijā iesaistījušies arī vairāki zobārsti, kuri steidza paust savu profesionālo viedokli, piekrītot Reinikam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu