Pie Jēkabpils robežām uzstādīs transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameras (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļš. Ilustratīvs attēls
Ceļš. Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Pie Jēkabpils robežām Daugavpils un Rīgas virzienā tiks uzstādītas transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameras, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Pagājušajā nedēļā pašvaldība savā "Facebook" profilā aicināja lietotājus ar balsojumu paust savu viedokli par transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameru uzstādīšanu, iebraucot un izbraucot no Jēkabpils pa A6 šoseju Rīgas un Daugavpils virzienā.

Apkopotie dati liecina, ka 287 "Facebook" Jēkabpils lapas sekotāji atbalsta šādu kameru izvietošanu, bet 176 - neatbalsta. Aicinājums balsot rosināja arī aktīvu diskusiju, uzsvēra pašvaldībā. Izvērtējot balsojuma rezultātus, kā arī pašvaldības speciālistu viedokli, pieņemts lēmums veikt kameru uzstādīšanu.

Vietvara uzskata, ka transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameru uzstādīšana sekmēs satiksmes drošību konkrētajos ceļu posmos, ļaus fiksēt satiksmes intensitāti un efektīvāk plānot transporta plūsmu, piemēram, ielu remontdarbu laikā. Tās arī sniegšot iespēju sekot negadījumos vai noziedzīgos nodarījumos iesaistītu transportlīdzekļu kustībai.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis ir gandarīts par iedzīvotāju aktivitāti, novērtē sabiedrības atbalstu sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un uzsver, ka "transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameru fiksētie dati, tiks izmantoti tikai tad, ja radīsies tāda nepieciešamība, piemēram, pēc Valsts policijas pieprasījuma". Ikdienā šie dati netiks analizēti, un datu aizsardzības normas tikšot pilnībā ievērotas.

"Pašlaik Jēkabpilī jau ir izvietotas vairāk nekā simts video novērošanas kameras. Kameru skaitu turpināsim pakāpeniski palielināt, jo esam secinājuši, ka tur, kur tiek veikta video novērošana, samazinās vandālisms, atkritumu nelegāla izmešana un uzlabojas sabiedriskā kārtība. Domāju, ka arī transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameru izvietošana uzlabos drošību ne tikai pilsētā, bet arī reģionā", uzskata Gogulis.

Kameru uzstādīšanai nepieciešamo finansējumu plānots rast jau šī gada budžetā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu