"Mēs nepieļausim, ka šis naids izplešas." Austrija kanclers pauž, ka teroristiem neizdosies sašķelt valsti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Austrijas kanclers Sebastiāns Kurcs, otrdien uzrunājot valsti ar nacionālās vienotības vēstījumu pēc Vīnē nule kā notikušā islāmistu uzbrukuma, kurā četri cilvēki tika nogalināti un vairāk nekā desmit ievainoti, pauda pārliecību, ka teroristiem Austriju neizdosies sašķelt.

"Mēs nepieļausim, ka šis naids izplešas," uzrunā televīzijā sacīja kanclers.

"Mums ir jāsaprot, ka šis nav konflikts starp kristiešiem un musulmaņiem vai starp austriešiem un imigrantiem," viņš piebilda.

"Mūsu ienaidnieks - islāmistu terorisms - negrib tikai sēt nāvi un sāpes, bet tas grib sašķelt mūsu sabiedrību," sacīja Kurcs, solot, ka Austrija aizstāvēs savu demokrātiju, pamattiesības un liberālo dzīves veidu.

Jau vēstīts, ka nenoskaidrots skaits uzbrucēju pirmdienas vakarā atklāja uguni vairākās vietās Vīnes centrā, arī pie sinagogas. Vienu uzbrucēju policija nošāva.

Izmeklējot uzbrukumu, policija veikusi 15 kratīšanas, kā arī aizturējusi vairākus cilvēkus.

Lai pieminētu uzbrukuma upurus, Austrijas valdība otrdien nolēma izsludināt valstī trīs dienu sēras, kas turpināsies līdz ceturtdienai.

Policijas nogalinātais terorists, kas piedalījās uzbrukumā Vīnē, bija radikālā islāmistu grupējuma "Islāma valsts" atbalstītājs, otrdien paziņoja Austrijas iekšlietu ministrs Karls Nehammers.

Viņš arī teica, ka joprojām nav skaidrības par uzbrucēju skaitu.

Nogalinātais uzbrucējs bijis 20 gadu vecs Austrijas un Ziemeļmaķedonijas dubultpilsonis, kam pērn aprīlī piespriests viena gada desmit mēnešu cietumsods, jo viņš mēģinājis doties uz Sīriju, lai pievienotos grupējumam "Islāma valsts", sacīja ministrs. Tomēr decembrī viņš atbrīvots no ieslodzījuma pirms termiņa.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu