Veicot pārbaudi izglītības iestādē, aizdomās par narkotiku lietošanu uz medicīnas iestādi Aizkrauklē nogādāti četri skolēni (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pirmdien, 2. novembrī, aizdomās par narkotisko vielu lietošanu uz medicīnas iestādi Aizkrauklē nogādāti četri skolēni, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Aizkraukles iecirkņa policisti, sadarbojoties ar kinologu un dienesta suni, vienā Aizkraukles iecirkņa apkalpojamās teritorijas izglītības iestādē veica profilaktiska rakstura pasākumu ar mērķi pārbaudīt, vai skolēni neatrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē.

Suns norādīja uz četrām personām, kuras uz aizdomu pamata par atrašanos narkotisko vielu ietekmē tika nogādātas medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai, un likumsargi pieņēma lēmumu sākt četrus administratīvā pārkāpuma procesus. Pašlaik tiek gaidīti ķīmiski-toksiloģiskās izmeklēšanas rezultāti.

Pamatojoties uz Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48. panta pirmo daļu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no desmit līdz 56 naudas soda vienībām, proti, 50 līdz 280 eiro apmērā.

Tāpat pārbaudes laikā policisti konstatēja, ka viens jaunietis pie sevis glabā cigarešu tinamās ierīces "Superboy" un "Atomic" un 15 cigarešu ietinamos papīrus ar filtru, bet divas nepilngadīgas personas pie sevis glabāja cigarešu paciņas, tādējādi pārkāpjot Bērnu tiesību aizsardzības likuma 48.panta pirmo daļu, kas nosaka, ka bērns nedrīkst smēķēt, lietot bezdūmu tabakas izstrādājumus, glabāt tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to uzpildes tvertnes. Visos minētajos gadījumos arī tika sākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Policija atgādina, ka par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu iegādāšanos vai glabāšanu, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz trim naudas soda vienībām, proti, 15 eiro apmērā.

Policija arī turpmāk plāno veikt profilaktiska rakstura pārbaudes, lai novērstu tiesību normu neievērošanu nepilngadīgu jauniešu vidū, un aicina vecākus pievērst uzmanību saviem bērniem un pārrunāt jautājumus par tabakas izstrādājumu un narkotisko vielu tirgošanu, lietošanu un glabāšanu, kas ir nopietns likumpārkāpums, un atbilstoši nodarījuma smagumam par to paredzēta administratīvā vai pat kriminālatbildība.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu