Saeimā atklāti vēl divi Covid-19 gadījumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes.
Covid-19 analīzes. Foto: LETA

Saeimā ir konstatēti jau kopskaitā četri saslimšanas gadījumi ar Covid-19, tātad jaunais koronavīruss atklāts vēl diviem cilvēkiem parlamentā, savukārt aptuveni 30 cilvēki atzīti par Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Kontaktpersonas statuss ir noteikts gan attiecībā uz saslimušo cilvēku darba kolēģiem, gan ģimenes locekļiem, gan personām, ar kurām saslimušajiem ir notikusi saziņa sadzīvē, skaidro SPKC.

Kontaktpersonām jāatrodas mājas karantīna jeb mājas izolācijā.

Kā ziņots, līdz šim izskanējis, ka Saeimā ar Covid-19 ir saslimuši darbinieki, un nav informācija par kādu saslimušu deputātu.

Publiski zināms, ka kontaktpersonas statuss noteikts arī deputātiem Artūram Tomam Plešam (AP) un Ērikam Pucenam (KPV LV). Savukārt agrāk šis statuss tika noteikts parlamentāriešiem Jurim Jurašam (JKP) un deputātam Jānim Butānam (JKP).

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) aģentūrai LETA pastāstīja, ka šajā situācijā Saeimas Prezidijs aicinās komisijas atgriezties pie attālināta darba un iespēju robežās samazināt klātienē strādājošu konsultantu skaitu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu