Vecākajām klasēm attālinātās mācības pagarina līdz 13. novembrim un nosaka prasību nēsāt sejas maskas ārpus stundām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valdība šodien nolēma, ka vecāko klašu attālinātās mācības skolās ar atsevišķiem izņēmumiem turpināsies līdz 13. novembrim, un noteica, ka skolotājiem un skolēniem, kuri sasnieguši 13 gadu vecumu, ārpus stundām skolas telpās būs jānēsā sejas maskas.

Ministru kabinets, uzklausot speciālistu ieteikumus, šodien grozīja noteikumus par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Grozījumu anotācijā skaidrots, ka sabiedrībā joprojām pieaug Covid-19 izplatība un, kā rāda pieredze izglītības iestādēs, ja netiek ievēroti epidemioloģiskās drošības pasākumi, ir augsti riski Covid-19 izplatībai. Tādēļ, lai novērstu inficēšanās riskus izglītības iestādēs strādājošiem, īpaši tiem, kas pieder riska grupai attiecībā uz Covid-19 izraisītiem smagiem veselības traucējumiem, jānosaka stingrākas prasības masku lietošanai izglītības iestādēs.

Līdz šim sejas maskas izglītības iestādēs izglītojamajiem nēsāt nevajadzēja. Šodien valdība nolēma noteikt, ka izglītības iestādēs nodarbinātajiem un izglītojamajiem, kuri sasnieguši 13 gadu vecumu, ārpus tiešās izglītības programmas apguves ir jālieto mutes un deguna aizsegus.

Minēto nosacījumu nepiemēros vietām, kurās mutes un deguna aizsega lietošana nav iespējama, piemēram, ēdot.

Valdība jau iepriekš nolēma līdz 13.novembrim pagarināt attālinātās mācības 7.- 12.klasēs. Šodien valdība precizēja, ka minētais nosacījums neattieksies uz sociālās korekcijas izglītības iestādi "Naukšēni", uz speciālās izglītības iestādēm un uz tādām izglītības iestāžu speciālās izglītības klasēm, kurās īsteno speciālo pamatizglītības programmu skolēniem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem, kā arī speciālo pamatizglītības programmu skolēniem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem.

Līdz šim izņēmumi bija šaurāki - norma par attālinātām mācībām netika attiecināta uz "Naukšēniem" un speciālās izglītības iestādēm.

Grozījumu autori skaidroja, ka saskaņā ar esošo regulējumu, īstenojot mācības attālināti, pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā deklarēta izglītojamā dzīvesvieta, saņem valsts budžeta līdzekļus un nodrošina brīvpusdienas 1.-4. klašu izglītojamiem. Ja nepieciešams, pašvaldības savstarpēji sadarbojas, ja izglītības iestāde un izglītojamais atrodas dažādās administratīvajās teritorijās. Šāda pieeja jau pārbaudīta praksē ārkārtējās situācijas laikā, norādīts grozījumu anotācijā.

Ministru kabineta pieņemtais lēmums paredz, - ja pašvaldībai ir neizmantoti brīvpusdienu nodrošināšanai piešķirtie valsts budžeta līdzekļi, tā atbilstoši pašvaldības domes lēmumam ir tiesīga izlietot tos pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušo attiecīgās izglītības iestādes 5., 6., 7., 8. un 9. klašu izglītojamo ēdināšanai - gatava ēdiena vai pārtikas paku piegādei.

Valdības lēmums arī paredz, ka valsts izglītības iestāde saņemto valsts budžeta dotāciju brīvpusdienu nodrošināšanai 1.- 4.klases izglītojamiem atbilstoši iestādes vadītāja lēmumam var izlietot arī pārtikas paku piegādei 1.- 4.klašu skolniekiem. Lai nodrošinātu minēto piegādi, valsts izglītības iestādei jāvienojas ar pašvaldību, kuras administratīvajā teritorijā deklarēta izglītojamā dzīvesvieta, par ēdināšanas pakalpojuma sniegšanu, kā arī jāvienojas par valsts budžeta dotācijas pārskaitīšanu.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) skaidroja, ka noteikumi spēkā stāsies rīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu