"Mums kaut kas bija jādara." Divi MMA cīkstoņi Vīnes teroraktā izcēlušies ar varonīgu rīcību (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vīnē notikušajā teroraktā ar drosmīgu rīcību izcēlušies divi Turcijas jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstoņi Rasips Tajips Gultekins un Mikails Ozers, vēsta "New York Post". 

Jau vēstīts, ka pirmdien Austrijas galvaspilsētā Vīnē norisinājās terorakts, kurā dzīvību zaudēja kopumā četri cilvēki, kā arī ievainotas tika 22 personas. Iespējams, upuru skaits būtu bijis lielāks, ja notikušajā nebūtu iesaistījušies jau pieminētie cīkstoņi.

Gultekins un Ozers terorakta notikuma dienā atradās Vīnē, jo reizē bija devušies atvaļinājumā. Abi cīkstoņi, pastaigājoties pa pilsētas centru, sadzirdējuši šāvienus un devušies uz notikuma vietu.

Gultekins, redzot, ka kāda sieviete tikusi sašauta, aiznesis viņu uz tuvāko restorānu, kur nonāca aci pret aci ar uzbrucēju: "Terorists uz mani tēmēja ar ieroci. Tajā mirklī manī nebija šaubu vai baiļu."

Cīkstonis no situācijas izmuka metot kūleni un skrēja brīdināt policiju. Tiesa, uzbrucējs pamanījās cīkstoni sašaut kājā. Neskatoties uz savainojumu, Gultekins atgriezās atpakaļ notikuma vietā, lai palīdzētu kolēģim.

Pa to laiku Ozers palīdzēja kādai gados vecākai dāmai, kura arī tika savainota. Pēc tam abi cīkstoņi metās palīgā kādam policistam, kurš bija sašauts kājā un vēderā, bet viņa kolēģi uzbrukuma dēļ nespēja viņam piekļūt. Abi cīkstoņi ievainoto policistu līdz vietai, kur atradās ambulance, nesa teju kilometru.

"Mums kaut kas bija jādara. Mūsu prātos nebija baiļu. Negribēju doties uz slimnīcu, jo savainojums nebija tik nopietns. Negribēju būt slogs, jo zināju, ka šajā konfliktā būs bijuši daudz savainotie," Turcijas medijiem sacījis Gultekins.

Ozers profesionālajā MMA ir aizvadījis trīs cīņas, izcīnot vienu uzvaru, kamēr par Gultekina sekmēm profesionālajā sportā informācijas nav.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu