Apmēram 20 viesnīcas būtu gatavas uzņemt Covid-19 skartos cilvēkus valsts apmaksātai pašizolācijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) rosinājumu par valsts apmaksātu Covid-19 skarto iedzīvotāju pašizolēšanos viesnīcās būtu gatavas atbalstīt apmēram 20 viesnīcas, aģentūrai LETA sacīja Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.

Viņa minēja, ka rosinājums par Covid-19 skarto personu pašizolācijas pārlaišanu viesnīcās ir tūrisma nozares un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTKR) priekšlikums, kas ministrei tika iesniegts šogad pavasarī. Tādējādi Viesnīcu un restorānu asociācija ir gandarīta, ka priekšlikums ir uzklausīts.

Graikste norādīja, ka viesnīcas šobrīd spriež arī par iespējām izmitināt Covid-19 slimniekus, taču šādā gadījumā ir nepieciešams nodrošināt, lai pakalpojuma maksa segtu pašizmaksu, jo viesnīcām ir jānodrošina virkne papildus drošības pasākumu, tostarp numura uzkopšana pēc Covid-19 slimnieka izrakstīšanās ir dārgāka, nekā ierastā situācijā.

Viņa atzīmēja, ka izmaksas par uzturēšanos viesnīcā ir atkarīgas no attiecīgās viesnīcas kategorijas un piedāvāto pakalpojumu klāsta. 

LETA jau ziņoja, ka Viņķele mikroblogošanas vietnē "Twitter" aicina valdību domāt par iespēju valstij apmaksāt Covid-19 skarto iedzīvotāju pašizolāciju viesnīcās. Tāpat, pēc politiķes paustā, analizējot Covid-19 inficēšanās struktūru, esot skaidrs, ka valstij ir jānāk palīgā darba devējiem, darba nespējas lapas apmaksājot no pirmās slimības dienas, lai cilvēki ar jebkādiem saaukstēšanās simptomiem nedotos uz darbu. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu