Kompensācijas un atsauktas apsūdzības. Jauna informācija par Epsteina sabiedrotās Maksvelas tiesas procesu

Foto: AFP / Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Divas Džefrija Epsteina upures ir atcēlušas izvirzītās apsūdzības pret nelaiķa draudzeni un sabiedroto Žislenu Maksvelu, vēstī portāls "NY Post". 

Pret 58 gadus veco Žislenu tiek izvirzītas apsūdzības par viņas iespējamo līdzdalību vairāku nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā laikposmā no 1994. līdz 1997. gadam. Viena no apsūdzībām bija par piedalīšanos 14 gadus vecās Dženiferas seksuālā paverdzināšanā, tomēr pirmdien, 2. novembrī, sieviete savas apsūdzības atsaukusi.

Tāpat savas apsūdzības atsaukusi kādā sieviete, kura tiesā pret Žislenu vērsusies decembrī. Savā iesniegumā viņa apgalvoja, ka Epsteins viņu izvarojis 2007. gadā, kad viņa bijusi 22 gadus veca.

Fakts, ka pēkšņi divas sievietes atsaukušas pret Žislenu izvirzītās apsūdzības, liek domāt, ka sievietes, iespējams saņēmušas kompensāciju.

Epsteina "melnajā piezīmju grāmatiņā" atrasti kontakti no Baltijas valstīm

Vasaras sākumā medijs "Business Insider" publicēja cilvēku un uzņēmumu vārdus, kas atrasti bēdīgi slavenā finansista Džefrija Epsteina kontaktu sarakstā viņa "melnajā piezīmju grāmatiņā". Portāls "Rus.Postimees" tur ieraudzījas pāris kontaktus no Igaunijas.

FIB piezīmju grāmatiņu saņēma 2009. gadā no Epsteina mājkalpotājas, kura to vēlējusies pārdot. Sieviete paskaidroja, ka tajā esošās piezīmes nav izdarījis pats Epsteins, bet gan viņa padotie.

No oficiālajiem dokumentiem nav skaidrs, vai Epsteina toreizējā draudzene, kura pašlaik atrodas apcietinājumā, Žislena Maksvela, varētu būt atbildīga par ierakstiem.

Epsteina "melnajā piezīmju grāmatiņā" atradušies vairāk nekā 1500 cilvēku kontaktu, kā arī nedaudz vairāk kā 200 ierakstu par uzņēmumiem. Norādīti cilvēku vārdi no visas pasaules.

Gandrīz 50 no nosauktajām personām ir karalisko ģimeņu locekļi, piemēram, princis Endrū vai Saūda Arābijas karalis.

Sarakstā ir arī slaveni zinātnieki, sabiedrībā zināmi cilvēki, Nobela prēmijas laureāti un politiķi, piemēram, ASV prezidents Donalds Tramps.

Piezīmju fons nav zināms, taču, saskaņā ar visizplatītāko teoriju, tie atspoguļo Epsteina plašo paziņu loku. Tiesa, vairāki tur minētie cilvēki savu saistību ar Epsteinu noliedz.

Igaunijai par pārsteigumu "melnās piezīmju grāmatiņas" 35. lappusē tika manīts Massimo Parisi vārds un fiksēts viņa uzņēmums "Baltic Model Management". Aģentūras līdzīpašniece ir Igaunijas modele Karmena Kassa.

Epsteina piezīmju grāmatiņā pie Massimo un "Baltic Model Management" ir norādīti seši kontakti, no kuriem divi ir no Igaunijas, viens no Lietuvas un divi slēpti.

Tālruņu numuri, kas saistīti ar Igauniju, piederēja "Baltic Model Management" Igaunijas birojam, kas toreiz atradās Tallinas vecpilsētā. Nu tie vairs nedarbojas.

Pats Massimo nepiekrita situāciju komentēt atteicās, bet pašreizējā "Baltic Model Management" direktore Inga Brugemane pastāstīja, ka Massimo aģentūru pārdeva pirms trim gadiem un vairs nav ar to saistīts.

Citas Igaunijas modeļu aģentūras "MJ-model" īpašniece Margita Džigere portālam norādīja, ka Džefrija Epsteina vārds nav plaši izplatīts igauņu modeļu scēnā. 

"Es domāju, ka, ja tur parādījās vārds Karmena Kassa, tas tur nokļuva laikā, kad viņa bija Amerikā," pauda Džigere.

Kas ir bēdīgi slavenā nelaiķa Epsteina draudzene?

Prokuratūra norādījusi, ka 58 gadus vecā Žislena Maksvela spēlējusi būtisku lomu Epsteina noziegumos - Maksvela esot nodibinājusi kontaktu ar meitenēm, tostarp vedusi viņas iepirkties un uz kino, un pēc tam pierunājusi viņas sniegt Epsteinam masāžu, kuras laikā viņš tās seksuāli izmantojis.

Sieviete gan noliedz, ka būtu zinājusi vai bijusi kaut kādā veidā saistīta ar Epsteina noziegumiem.

Maksvela tika aizturēta Ņūhempšīrā un viņai piemērots pirmstiesas apcietinājums. 

Piecās no sešām apsūdzībām, kas izvirzītas Maksvelai, draud katrā līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods, bet sestajā apsūdzības punktā - par nepilngadīgā transportēšanu ar nolūku iesaistīt kriminālā seksuālā darbībā - paredzēts līdz desmit gadiem ilgs cietumsods. Tiesa, šobrīd apsūdzību skaits ir sarucis, un tiesas process joprojām turpinās.

Jau ziņots, ka Epsteins bija apsūdzēts vairāku desmitu nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā un cilvēku tirdzniecībā seksuālās izmantošanas nolūkā.

Viņš mira cietumā pagājušā gada augustā dienu pēc tam, kad tika publiskoti dokumenti, kas dod plašāku ieskatu viņa vadītajā seksuālo pakalpojumu tirdzniecības tīklā laikā no 2002. gada līdz 2005. gadam.

Epsteina nāves apstākļu izmeklēšanā tika secināts, ka viņš pakāries, izmantojot palagu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu