Titulētais Nadals svin 1000. karjeras uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: Reuters/ScanPix

Spānis Rafaels Nadals trešdien kļuva par ceturto tenisistu, kurš uzvarējis 1000 Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) tūres mēroga mačos, Parīzes "Masters" turnīrā pieveicot tautieti Felisiano Lopesu.

34 gadus vecais spēlētājs, kurš pagājušajā mēnesī Parīzē izcīnīja 13.Francijas atklātā čempiona titulu, seko amerikānim Džimijam Konorsam, šveicietim Rodžeram Federeram un Čehijā dzimušajam ASV tenisistam Ivanam Lendlam, sasniedzot 1000 uzvaru atzīmi.

Spānis to sasniedza pret citu spāņu veterānu 39 gadus veco Lopesu, uzvarot ar 4-6, 7-6 (7/5), 6-4.

Nadalam par godu tika sarīkots īpašs pasākums gandrīz tukšā "Bercy Arena", jo sacensības Covid-19 ierobežojošo pasākumu dēļ norisinās aiz slēgtām durvīm.

"Tas ir īpašs brīdis. Zinu, ka tas ir ļoti īpašs skaitlis - 1000," sacīja divdesmitkārtējais "Grand Slam" čempions.

"Pat ja kaut kas tāds jāsvin bez skatītāju klātbūtnes, es to izbaudīju kopā ar ATP, kopā ar Francijas Tenisa federācijas prezidentu Giju Foržē, turnīra pārraugu un bumbiņu padevējiem," spānis pauda sajūsmu. "Man tas patika, un vienkārši varu pateikt paldies viņiem visiem, kas padarījuši šo brīdi mazliet īpašāku."

Šonedēļ Parīzē izcīnot uzvarētāja trofeju, Nadals panāktu serba Novaka Džokoviča rekordu, kuram ir 36 "Masters" turnīru uzvarētāja tituli.

Tikmēr argentīnietis Djego Švarcmans cīņā par vietu Londonā notiekošajā ATP finālturnīrā uzvarēja mājinieku Rišāru Gaskē, nokļūstot vien divas uzvaru attālumā no debijas ATP tūres finālā Londonā.

28 gadus vecais Švarcmans izcīnīja uzvaru ar 7-5, 6-3.

Viņš gada noslēguma turnīrā iekļūs, iekļūstot pusfinālā Parīzē, taču kvalificēsies Londonas sacensībām arī tad, ja tas neizdosies, bet titulu Parīzē neiegūs ne spānis Pavlo Kareno Busta, ne Milošs Raoničs no Kanādas.

ATP tūres fināls sākas 15.novembrī.

Tikmēr Raoničs saglabāja savas cerības uz dalību sezonas noslēguma turnīrā, uzvarot Pjēru Ugu Erbēru ar 6-4, 6-4.

Savukārt labā sportiskajā formā esošais krievs Andrejs Rubļevs otrajā kārtā sagrāva Moldovas tenisistu Radu Albotu, uzvarot ar 6-2, 6-1.

Rubļevs ir pirmais spēlētājs 2020.gadā, kurš sasniedzis 40 uzvaru robežu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu