Covid-19 infekcijas slimības izplatīšanās draudu dēļ Jelgavas cietumā izsludina karantīnu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Sakarā ar Covid-19 infekcijas slimības izplatīšanās draudiem ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure izdevusi rīkojumu izsludināt karantīnu Jelgavas cietumā no 2020. gada 4. novembra līdz 2020. gada 18. novembrim, aģentūru LETA informēja dienestā.

Dienestā norāda, ka rīkojums ir saskaņots ar Veselības ministriju (VM).

Karantīnas pasākumu koordinācijai Ieslodzījuma vietu pārvaldē ir izveidota speciāla komisija, un Covid-19 izplatības ierobežošanai uz karantīnas laiku, Jelgavas cietumā, papildus jau noteiktajiem ierobežojumiem, ar rīkojumu ir noteikts pārtraukt ieslodzīto īslaicīgās satikšanās, pārtraukt valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un aizstāvju, zvērinātu notāru un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju juridiskās palīdzības saņemšanai tikšanos ar ieslodzītajiem klātienē, kā arī pārtraukt resocializācijas programmu īstenošanu, tai skaitā Valsts probācijas dienesta īstenoto programmu īstenošanu.

Tāpat karantīnas laikā ir pārtraukta izglītības programmas īstenošana, ieslodzīto nodarbināšana pie komersanta, kā arī garīgās aprūpes, kultūras un sporta pasākumi ieslodzītajiem, ieslodzīto personu dokumentu izgatavošana, ieslodzīto laulību reģistrācija, brīvības atņemšanas iestādes izvērtēšanas komisijas darbība.

Dienestā norāda, ka uz laiku tiks pārtraukta arī ieslodzīto pārvietošana uz citu ieslodzījuma vietu, izņemot ieslodzīto pārvietošanu drošības apsvērumu dēļ un pārvietošanu uz pārvaldes Olaines cietumu, kā arī tiks pārtraukta ieslodzīto konvojēšanu uz tiesām un pēc procesa virzītāja pieprasījuma.

Savukārt notiesātajiem, kuri sodu izcieš slēgtā cietuma augstākajā un vidējā režīma pakāpē, ar rīkojumu ir aizliegts no rīta celšanās laika līdz naktsmieram atrasties noteiktā iecirknī ārpus kameras, kā arī aizliegts dienas kārtībā paredzētajā laikā patstāvīgi apmeklēt cietuma medicīnas daļu, veikalu, ēdnīcu un bibliotēku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu