Bordāns uzskata, ka no ārkārtējās situācijas ieviešanas ir iespējams izvairīties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Valsts kanceleja

Saeimai ir jāstrādā kaut visas brīvdienas, lai sniegtu sabiedrībai drošību, neieviešot ārkārtējo situāciju, aģentūrai LETA sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

"Esmu gatavs uzņemties atbildību sagatavot nepieciešamos likuma grozījumus un apliecinu, ka Jaunās konservatīvās partijas deputāti Saeimā ir gatavi strādāt arī brīvdienās, lai pieņemtu nepieciešamo tiesisko regulējumu," teica Bordāns.

Ministrs uzskata, ka tad nevajadzētu ieviest ārkārtējo situāciju tikai tāpēc, ka valsts pārvalde un Saeima nav spējusi laikā sagatavot un pieņemt vajadzīgos likumus. "Uzskatu, ka kopīga un koleģiāla rīcība - gan no valdības, gan no parlamenta puses ļaus mums atjaunot komandas garu," sprieda Bordāns.

Politiķis uzskata, ka sabiedrības veselību var aizsargāt operatīvi, pieņemot grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības un citos saistošajos likumos, lai valstī nebūtu jāievieš ārkārtējā situācija.

"Mēs varam izvairīties no ārkārtas stāvokļa ieviešanas, operatīvi veicot nepieciešamos grozījumus attiecīgos likumos. Tiesa, lai to paveiktu, Saeimai būtu nepieciešams strādāt arī šajās brīvdienās," atkārtoja Bordāns.

Viņš sacīja, ka, lai kontrolētu situāciju, jebkurā gadījumā nepieciešams kāpināt Covid-19 testēšanas jaudu, jo tas ļaus identificēt un izsekot saslimstības gadījumus. "Tieši tas ir izšķirošais priekšnoteikums sekmīgā cīņā pret Covid-19, ar vai bez ārkārtas situācijas ieviešanas, un ārkārtas situācijas ieviešanu vēl var apturēt," uzskata ministrs.

"Šāds tiesiskais režīms ir ilgtspējīgs, saprotams visiem un nodrošina iespēju plānot ekonomisko darbību," teica Bordāns.

LETA jau vēstīja, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā valdība piektdien, 6.novembrī, plāno lemt par ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī no pirmdienas, 9.novembra.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu