Reirs: Valsts varētu apmaksāt darbinieku slimības lapas pirmo dienu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts varētu apmaksāt darbinieku slimības lapas pirmo dienu, ceturtdien, 5. novembrī, mediju pārstāvjus informēja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele (AP) intervijā Latvijas Televīzijai pauda, ka varbūt ir vērts vismaz Covid-19 pandēmijas laikā kompensēt uzņēmējiem darbinieku darba nespēju jau no pirmās dienas.

Reirs informēja, ka patlaban tiek gatavots lēmums, kas paredzēs, ka valsts apmaksā slimības lapas pirmo dienu. Pēc ministra teiktā, šādu lēmumu plānots pieņemt, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, jo patlaban, kad slimības lapas pirmo dienu apmaksā darba devējs, darbinieki ar slimības simptomiem neizvēlas doties pie ārsta.

Tādējādi, ja tiks pieņemts šāds lēmums, tad valsts apmaksās slimības lapu par pirmo dienu, no otrās līdz devītajai dienai - uzņēmējs, savukārt no desmitās dienas - valsts.

Pēc pašreizējās kārtības, ja slimības ilgums ir līdz desmit dienām, tiek piešķirta darbnespējas lapa A, kas nozīmē, ka slimības naudu izmaksā darba devējs. Savukārt par slimošanas periodu, kas pārsniedz desmit dienas, tiek piešķirta darbnespējas lapa B, par kuru tiek piešķirts slimības pabalsts un to apmaksā valsts.

LETA jau ziņoja, ka Ekonomikas ministrija (EM) uzņēmēju atbalstam rosina valstij pilnā apmērā kompensēt darba nespējas lapu darbiniekiem, kā arī atjaunot dīkstāves pabalstus, aģentūra LETA noskaidroja ministrijā.

Ar šiem diviem priekšlikumiem ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) ceturtdien iepazīstināja finanšu ministra vadīto darba grupu uzņēmējdarbības un nodarbinātības atbalstam.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu