ASV pēc vēlēšanām dažviet izcēlušās nekārtības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Gaidot prezidenta vēlēšanu iznākumu, ASV aizvadīto 24 stundu laikā dažviet izcēlušās nekārtības, bet plaši nemieri nav sākušies.

Oregonas gubernatore Keita Brauna izsaukusi Nacionālo gvardi, lai savaldītu nekārtības Portlendā, kur protesti trešdien pārauguši vandālismā.

"Kamēr mēs gaidām vēlēšanu rezultātus, oregoniešiem ir tiesības uz vārda brīvību un mierīgu pulcēšanos. Bet politiskā vardarbība, iebiedēšana un īpašumu postīšana netiks paciesta," tviterī paziņoja gubernatore.

Arī Ņujorkā trešdienas vakarā izcēlušās protestētāju sadursmes ar policistiem. Policija ziņo, ka protestētājiem konfiscēti ieroči.

Tikmēr Arizonā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji, no kuriem vairāki bija bruņoti, trešdien pieprasīja visu balsu pārskaitīšanu šajā štatā.

Arizonā pašreiz ar nelielu pārsvaru vadībā izvirzījies demokrātu kandidāts Džo Baidens, bet pa pastu iesūtītās balsis vēl tiek skaitītas.

ASV turpinās balsu skaitīšana otrdien notikušajās vēlēšanās. Balsis vēl nav saskaitītas vairākos tā dēvētajos svārstīgajos štatos, tostarp Arizonā, Džordžijā, Nevadā un Pensilvānijā.

Mičiganā, kur arī turpinās balsu skaitīšana, Trampa atbalstītāji trešdien demonstrācijā pieprasīja pārtraukt skaitīt balsis, kas iesūtītas pa pastu.

Vairums novērotāju uzskata, ka Mičiganā uzvarējis Baidens, bet Trampa kampaņas štābs ir vērsies tiesās, lai apturētu balsu skaitīšanu Mičiganā, apgalvojot, ka republikāņu vēlēšanu novērotājiem nav nodrošina pienācīga piekļuve, lai viņi varētu novērtēt, kā biļeteni tiek apstrādāti.

Tomēr, atšķirībā no daudzu novērotāju prognozēm, ASV vēl nav sākušies plaši pēcvēlēšanu nemieri.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu