Petraviča: Valdībā atbalstītā dažādu pabalstu palielināšana nākamgad ik mēnesi pozitīvi ietekmēs vairāk nekā 100 000 cilvēku (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Labklājības ministrijas (LM) rosināto grozījumu atbalstīšana valdībā, paredzot no nākamā gada palielināt dažādus sociālos pabalstus, ik mēnesi pozitīvi ietekmēs vairāk nekā 100 000 cilvēku, šodien medijiem pavēstīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

"Tiks celti minimālo ienākumu sliekšņi, tādējādi mazinot sociālo netaisnību pret neaizsargātākajiem iedzīvotājiem," sacīja ministre, piebilstot, ka šim mērķim tiks atveltīti kopumā 70 miljoni eiro.

Jau iepriekš ziņots par to, ka saistībā ar Satversmes tiesas spriedumiem tika nolemts krasāk celt dažādu valsts atbalsta mehānismu apmērus.

Ministre atgādināja, ka no nākamā gada paredzēts celt minimālās vecuma pensijas aprēķina bāzi līdz 136 eiro. "Līdz ar to minimālā pensija Latvijā nevarēs būt mazāka par 149,60 eiro," skaidroja ministre.

Savukārt personām ar invaliditāti kopš bērnības minimālās vecuma pensijas aprēķina bāzi plānots noteikt 163 eiro.

Plānots noteikt, ka III grupas invaliditātes gadījumā invaliditātes pensija tiek noteikta invaliditātes pensijas aprēķina bāzes līmenī, kas ir 136 eiro, bet personām ar invaliditāti kopš bērnības - 163 eiro. Arī I un II grupas invaliditātes pensijas apmērs nedrīkstēs būt mazāks par invaliditātes pensijas aprēķina bāzi, kurai piemērots koeficients 1,6 I grupas invaliditātes gadījumā un 1,4 II grupas invaliditātes gadījumā.

Arī apgādnieka zaudējuma pensiju minimālo apmēru paredzēts paaugstināt līdz 136 eiro bērniem līdz septiņu gadu vecumam un 163 eiro bērniem no septiņu gadu vecuma.

Minētie grozījumi ir daļa no 2021. gada budžetu pavadošās likumprojektu paketes. Šie likumu grozījumi vēl būs jāpieņem Saeimai.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu