Šmitam rezultatīvs mačs "Barcelona" graujošā uzvarā Eirolīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits.
Rolands Šmits. Foto: twitter.com

Latviešu basketbolists Rolands Šmits ceturtdien ULEB Eirolīgas spēlē guva 13 punktus, palīdzot "Barcelona" izcīnīt graujošu panākumu.

"Barcelona" viesos ar 103:67 (30:18, 26:18, 23:15, 24:16) uzvarēja Berlīnes "Alba", svinot jau piekto panākumu pēc kārtas.

Šmits laukumā pavadīja nepilnas 12 ar pusi minūtes, kuru laikā guva 13 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, kas viņam ir karjeras labākais sniegums Eirolīgā. Basketbolists grozā raidīja visus četrus divpunktu metienus, kā arī vienu no diviem tālmetieniem, kamēr vēl divi punkti tika gūti pēc diviem realizētiem "sodiņiem".

Viņš arī iekrāja vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu un kļūdu, spēli noslēdzot ar 22 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija otrs labākais rādītājs Barselonas vienībā.

Šmits pie lielāka spēles laika tika pēdējās ceturtdaļas otrajā nogrieznī, kad Spānijas klubs jau atradās drošā vadībā.

Rezultatīvākais ar 18 punktiem Barselonas vienībā bija Nikola Mirotičs, bet "Alba" rindās 17 punkti Simonem Fontečio.

Tikmēr Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" savā laukumā ar 86:88 (20;26, 23:17, 18:23, 25:22) piekāpās Vilērbānas ASVEL, kuras rindās bija arī Rihards Lomažs.

Kurucs pirmo reizi karjerā Eirolīgas spēli iesāka starta pieciniekā un laukumā pavadītajās piecās minūtēs un 22 sekundēs punktus neguva, bet reizi rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja divas personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar negatīvu efektivitāti -1.

Otrā laukuma pusē Lomažs nepilnās 11 minūtēs izcēlās ar diviem punktiem, grozā raidot abus soda metienus, kamēr vienīgais divpunktu metiens bija neprecīzs. Viņa rēķinā arī divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, trīs personīgās piezīmes, divi izporvocēti pārkāpumi un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Citviet Stambulas "Anadolu Efes" mājās ar 91:89 (22:24, 27:26, 18:22, 24:17) uzvarēja Telavivas "Maccabi Playtika".

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 23 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Rodrigs Bobuā, bet Telavivas vienībā 22 punkti Elaijam Braientam.

Savukārt Sanktpēterburgas "Zeņit" mājās ar 66:75 (20:19, 7:22, 16:17, 23:17) piekāpās Pirejas "Olympiakos".

Pirejas komandā Hasanam Martinam 16 punkti, bet Bilijs Barons un Ostins Holins "Zeņit" rindās izcēlās ar attiecīgi 13 un 12 punktiem.

"Barcelona" ar sešām uzvarām septiņos mačos ir pirmā, Vitorijas klubam divi panākumi piecos mačos un 12.pozīcija, kamēr ASVEL ar vienu uzvaru četrās spēlēs atrodama 16.vietā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu