"TTT Rīga" basketbolistes jubileju atzīmē ar uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: Zane Bitere/LETA

"TTT Rīga" komanda piektdien izcīnīja uzvaru "Douglas" Baltijas Basketbola līgas (DBBL) spēlē, ar panākumu atzīmējot vienības 62 gadu dzimšanas dienu.

"TTT Rīga" mājinieču statusā ar rezultātu 97:63 (26:14, 26:17, 23:7, 22:25) pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitātes" (RSU) komandu.

Uzvarētājām ar 21 punktu atzīmējās Binta Drameja, 16 punkti bija Kitijai Laksai, pa 15 punktiem guva Džesika Tomasa un Taisija Udodenko, bet 13 punkti, 11 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles bija Karlīnei Pilāberei.

Pretiniecēm 14 punktus guva Ieva Stefānija Jundase, bet deviņi punkti un 13 bumbas zem groziem bija Gunai Lagzdiņai.

5.novembris ir TTT dzimšanas diena - tieši šajā datumā 1958.gadā Aleksandra Zālīša atbalstītā un Oļģerta Altberga trenētā komanda aizvadīja pirmo spēli. Jubilejas spēle notika vienu dienu vēlāk kā iecerēts - "Liepāja"/LSSS savainojumu, slimību un valdības noteikto ierobežojumu dēļ nevarēja pieteikt astoņas nepieciešamās spēlētājas, tādēļ aicināja ceturtdienas cīņu pārcelt.

"TTT Rīga" vadība ātri vienojās ar RSU par 18.novembrī paredzētās cīņas pārcelšanu 12 dienas ātrāk. Tas bija nepieciešams, jo valstsvienības kandidātēm vajadzīga spēļu prakse.

Piektdienas spēlei sekos "izlašu logs" un 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles. Sešas "TTT Rīga" spēlētājas - Aija Klakocka, Ieva Pulvere, Karlīne Pilābere, Ilze Jākobsone, Kitija Laksa un Dinija Pāvelsone - svētdien dosies "Rīgas burbulī", lai nākamnedēļ piedalītos spēlēs pret Vāciju un Horvātiju.

Uzbrucēja Binta Drameja lidos uz Krētas salu, lai palīdzētu Zviedrijas valstsvienībai cīņā pret Izraēlu. Taisija Udodenko, Megana Hafa, Džesika Tomasa un Ieva Korzāne pārtraukuma laikā trenēsies individuāli. Nākamā spēle paredzēta 22.novembrī viesos pret "Latvijas Universitāti".

Ar četrām uzvarām četrās spēlēs "TTT Rīga" turnīra tabulā ieņem pirmo vietu.

Baltijas līgas elites grupā spēlē piecas Latvijas komandas: "TTT Rīga", "Liepāja"/LSSS, RSU, BJBS "Rīga"/"Juniores" un "Latvijas Universitāte".

Turnīram pieteiktas arī četras Lietuvas komandas (Viļņas "Kibirkštis-MRU", Kauņas "Aistes-LSMU", Šauļu "Šiauliai" un Klaipēdas "Neptūnas"), kā arī divas Igaunijas komandas ("Tallinas Universitāte" un "Tartu Universitāte").

Starptautiskajā grupā tāpat kā iepriekšējā sezonā spēlēs Latvijas un Igaunijas komandas. Latviju pārstāvēs iepriekšējā sezonā startējušās "Daugavpils Universitāte", "Jelgava"/BJSS, "Jūrmala" un "Saldus"/"Sporta skola", kā arī piecas jaunas komandas - BJBS "Rīga"/"Juniores-2", "Kandava"/"Anzāģe", "Dimantu Akadēmija", "Kolibri"/LU, Ogres Basketbola skola un Latvijas U-16 izlase.

Baltijas Basketbola līgas čempionātā elites grupā 2018./2019.gada sezonā piedalījās piecas Lietuvas, divas Latvijas un viena Igaunijas komanda, bet 2019./2020.gada sezonā - trīs Latvijas, trīs Lietuvas un divas Igaunijas komandas. Par līgas divkārtējām čempionēm kļuva "TTT Rīga".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu