"Atgriešanās pie normālā - neiespējamā misija." Pasaules mediji reaģē uz Trampa sakāvi vēlēšanās (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pasaules mediji ar prieku reaģējuši uz Donalda Trampa sakāvi ASV prezidenta vēlēšanās, taču brīdinājuši jaunievēlēto prezidentu Džo Baidenu, ka viņu sagaida milzu izaicinājumi, lai sadziedētu ASV.

"Jauna rītausma Amerikai," vēsta Lielbritānijas laikraksts "The Independent", publicējot attēlu ar Baidenu un viceprezidenti Kamalu Harisu, kura kļuvusi par pirmo tumšādaino sievieti šajā amatā.

Tabloīds "The Sunday People" ar lielajiem burtiem vēsta: "DIEVS SVĒTĪ AMERIKU."

Vācijas laikraksts "Bild" publicējis Trampa attēlu un virsrakstu "Aiziešana bez cieņas".

"Kāda atbrīvošana, kāds atvieglojums," vēsta Vācijas kreisi orientētais laikraksts "Suddeutsche Zeitung". Taču tas norāda, ka Baidens "manto smagu nastu", kādas nav bijis viņa priekšgājējiem, un brīdina, ka ir neiedomājami, ka Tramps varētu atzīt sakāvi.

Austrālijā Rūperta Mērdoka mediju impērijai piederošais tabloīds "Daily Telegraph" arī koncentrējas uz to, ka Tramps nepieņems sakāvi.

Spānijas centriski labējais laikraksts "El Mundo" vēsta, ka Baidena uzvara ir atvadas no Trampa populisma un raksturo Harisu kā "atjaunotnes simbolu".

Zviedrijas lielākā avīze "Dagens Nyheter" savam rakstam likusi virsrakstu "Rūgtena uzvara - Baidenam būs grūtības sadziedēt ASV".

Avīze raksturo Baidena solījumu atgriezties pie normālā kā "neiespējamo misiju".

"Vēlēšanu rezultāti rāda dziļi sašķeltu valsti un Baidenam būs grūti īstenot reformu programmu, kuru viņš apsolījis saviem vēlētājiem," raksta "Dagens Nyheter".

Savukārt Zviedrijas konservatīvais laikraksts "Svenska Dagbladet" brīdina par briesmām, kuras rada miljoniem amerikāņu, kuri turpinās ticēt Trampa teiktajam, ka vēlēšanas viņam tikušas nozagtas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu