Divas Talsu Valsts ģimnāzijas 4. klases Covid-19 dēļ mācīsies attālināti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skola. Ilustratīvs attēls.
Skola. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Kādam Talsu Valsts ģimnāzijas četrklasniekam konstatēta inficēšanās ar Covid-19, un divas skolas 4.klases pagaidām mācīsies attālināti, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Saskaņā ar datiem uz sestdienu, pēdējo 14 dienu laikā Covid-19 saslimšana konstatēta pieciem pašvaldības darbiniekiem - četriem Talsu Galvenās bibliotēkas darbiniekiem un vienam centrālās administrācijas darbiniekam.

Tāpat sestdien kļuvis zināms, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta vienam Talsu Valsts ģimnāzijas 4.klases skolēnam. Abu 4.klašu skolēniem, kas mācās Talsu novada pašvaldības administratīvajā centrā, un vairākiem pedagogiem noteikta mājas karantīna, bet mācību process bērniem notiks attālināti.

Tuvākajās nedēļās skolēniem tiks izsniegtas pārtikas pakas par laika periodu, ko bērni pavadījuši, mācoties attālināti. Paku izsniegšanu nodrošinās attiecīgo mācību iestāžu vadītāji.

Talsu novada iedzīvotājiem, ievērojot noteiktās drošības prasības, atvērtas ir bibliotēkas, muzeji un kultūras centri. Talsu Galvenajā bibliotēkā būs iespējama tikai grāmatu apmaiņa. Apmeklētājiem tiek slēgts kinoteātris "Auseklis", visā Talsu novadā tiek atcelti plānotie kultūras pasākumi.

Talsu novada Pašvaldības policijas iecirknis apmeklētājiem ir slēgts, jautājumus iespējams risināt, ar atbildīgajiem speciālistiem sazinoties attālināti. Ārkārtējā situācijā policija apsekos pilsētas tirdzniecības centrus, lai pārliecinātos par drošības prasību ievērošanu.

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka sestdien Covid-19 slimnieku skaits Talsu novadā ir teju dubultojies. Novadā kļuvis zināms par 15 jauniem gadījumiem, kopējam 14 dienu saslimušo skaitam sasniedzot 32.

Jau ziņots, ka šonedēļ saslimšana ar Covid-19 konstatēta Talsu pirmsskolas izglītības iestādes "Pīlādzītis" darbiniekam, kuram bijis kontakts ar vienas grupiņas bērniem. Attiecīgie audzēkņi atrodas mājas karantīnā, bet pārējie turpina apmeklēt bērnudārzu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu