Mājas karantīna noteikta visiem Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes "Varavīksne" bērniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pieņēmis lēmumu, ka mājas karantīna jāievēro Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes "Varavīksne" visu grupu bērniem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Bērnudārza vadība šodien aicina vecākus izņemt bērnus arī no dežūrgrupas.

Pašvaldībā norādīja, ka karantīnā esošajiem pedagogiem, atbalsta personālam, tehniskajiem darbiniekiem, kā arī bērnudārzu apmeklējošo bērnu vecākiem turpmākās 14 dienas jāseko līdzi savam un bērnu veselības stāvoklim, jāvēro, vai neparādās elpceļu infekcijas slimības pazīmes, paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, apgrūtināta elpošana. Parādoties simptomiem, telefoniski jāsazinās ar ģimenes ārstu par tālāko rīcību. 

Karantīnā esošo bērnu vecākiem jāsazinās ar ģimenes ārstu un jāatver darba nespējas lapa.

Attālinātā mācību procesa laikā pašvaldība aicina vecākus nodrošināt, ka bērni atrodas savās dzīvesvietās, lieki neuzturas sabiedriskās vietās un nebrauc ar sabiedrisko transportu.

Plaši siekalu testi bērnudārzā un Valmieras 2.vidusskolā, kas atrodas vienā ēkā, tika veikti pēc SPKC sniegtās informācijas par Covid-19 inficēšanās gadījumu bērnudārzā.

Mācību iestādēs notiek dezinfekcijas darbi.

Kā vēstīts, pagājušās nedēļas beigās "Varavīksne" un Valmieras 2.vidusskola saņēma darbiniekiem veikto siekalu testu analīžu rezultātus, no kuriem daži ir pozitīvi. Tāpēc iestāžu vadība nekavējoties izdeva rīkojumu Valmieras 2.vidusskolai pāriet uz attālināto mācību režīmu.

Pagājušajā piektdienā bērnudārzs pārtrauca darbību līdz brīdim, kad saņems SPKC ieteikumus. Pirmdien trīs grupiņu bērni, kuri nebija noteikti kā kontaktpersonas, varēja ierasties "Varavīksnē".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu