Putins neapsveiks ASV vēlēšanu uzvarētāju, kamēr nebūs zināmi oficiālie rezultāti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: Shutterstock

Krievijas prezidents Vladimirs Putins gaida ASV prezidenta vēlēšanu oficiālos rezultātus, pirms apsveikt uzvarētāju, pirmdien paziņojis Kremlis.

"Mēs uzskatām par pareizu sagaidīt, līdz būs pilnīgi oficiālie rezultāti. Es vēlos jums atgādināt, ka prezidents Putins atkārtoti sacījis, ka viņš respektēs amerikāņu tautas izvēli," žurnālistiem sacīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Daudzu valstu līderi jau ir apsveikuši Džo Baidenu ar uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Pēc provizoriskām ziņām, vēlēšanās demokrāts Baidens saņēmis gandrīz 74,6 miljonus balsu un nodrošinājis sev jau 279 elektoru balsis. Turpretī republikānis un pašreizējais prezidents Donalds Tramps vēlēšanās izcīnījis 70,4 miljonus balsu un tikai 214 elektoru balsis.

Lai kļūtu par prezidentu, kandidātam jānodrošina 270 elektoru balsis.

Tramps ir atteicies atzīt savu sakāvi un plāno tiesā apstrīdēt vēlēšanu rezultātus.

Kad Tramps 2016.gadā vēlēšanās izcīnīja uzvaru pār demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni, Putins viņu apsveica aptuveni stundas laikā pēc velēšanu iznākuma noskaidrošanās.

Peskovs skaidroja, ka šīs vēlēšanas ir citādākas, jo Tramps plāno tiesā apstrīdēt rezultātus.

"Atšķirība ir diezgan acīmredzama (..), toreiz nebija paziņojumu par tiesvedību," sacīja Peskovs.

Viņš piebilda, ka Maskava ir gatava strādāt ar to, kurš uzvarēs ASV vēlēšanās, neatkarīgi no tā, kurš tas būs.

"Mēs ceram, ka ar nākamo Savienoto Valstu prezidentu būs iespējams atjaunot dialogu un kopīgi vienoties par ceļu uz mūsu divpusējo attiecību normalizēšanu," sacīja Peskovs.

Krievija tika apsūdzēta par jaukšanos prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, lai palīdzētu Trampam uzvarēt cerībā, ka viņš ieņems maigāku nostāju pret Maskavu.

Sagaidāms, ka Baidena attieksme pret Krieviju būs stingrāka. Priekšvēlēšanu kampaņas laikā viņš nosodīja Trampu par to, ka viņš "apkampies ar tik daudziem autokrātiem pasaulē, sākot ar Vladimiru Putinu".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu