Nesalsti! Pieci ieteikumi, kas palīdzēs aukstā laikā justies silti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Katru dienu kļūst vēsāks, un mūsu ķermenis uzreiz nevar pielāgoties laikapstākļu izmaiņām. Tomēr nav sliktu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs, un aukstums nav iemesls, lai visu dienu sēdētu telpās. Portāls "DomashnyOchag" piedāvā ieteikumus, kas jādara, lai justos silti arī vēsā laikā.

Neizej no mājām nepaēdis

Lielākā daļa no pārtikas saņemtās enerģijas tiek patērēta ķermeņa sildīšanai, tāpēc aukstā laikā nevajadzētu badoties un ieturēt stingras diētas. Dārzeņu salātus labāk aizstāt ar siltām zupām.

Kājām un rokām jābūt siltām

Visbiežāk mēs jūtam, ka mums ir auksti, kad rokas un kājas sāk salt. Tātad ādas cimdi jums vairs nederēs, silti vilnas dūraiņi sildīs daudz labāk. Jāatceras arī, ka apaviem nevajadzētu būt stingri pieguļošiem pie ādas. Pat silti kažokādas zābaki nesildīs aukstumā, ja būs cieši saspieduši kāju pirkstus.

20 minūtes pirms došanās ārā, uzklājiet roku krēmu un veiciet vieglu masāžu, lai stimulētu asins plūsmu.

Ģērbies kārtās

Vairāki vieglā apģērba slāņi ir labāki nekā viens biezs džemperis, taču neaizmirstiet, ka apģērbs nedrīkst ierobežot kustību.

Kontrasta duša

Lai pa dienu nesaltu, no rīta lietojiet kontrasta dušu. Vēss ūdens stimulē asinsriti, un ķermenis aktīvāk piegādā asinis iekšējiem orgāniem. Tā rezultātā tam ir ļoti labvēlīga ietekme uz sirds un asinsvadu sistēmas stāvokli, un jūs pārstājat būt tik jutīgs pret aukstumu.

Dzer karstus dzērienus

Noteikti zināt par šo siltuma uzturēšanas veidu: dzeriet kaut ko stipru. Faktiski aukstumā alkohols uz neilgu laiku sasilda, taču pēc kāda laika ķermenis sāk ātri zaudēt siltumu. Nevajadzētu dzert karstus dzērienus tieši pirms iziešanas no mājas, jo jūs varat pārdzesēt sasildīto mutes gļotādu, ieelpojot aukstu gaisu.

Aukstā laikā kafiju vislabāk aizstāt ar karstu zāļu tēju vai kakao.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu